Οι οθόνες που βλέπεις και... μυρίζεις!!!

Η τεχνολογία παρουσιάστηκε σε συνέδριο στις ΗΠΑ. Ο κύριος στη φωτογραφία βλέπει τη διαφήμιση για τον καφέ με το πλούσιο άρωμα και μπορεί να διαπιστώσει επίσης αν ο ισχυρισμός για το πλούσιο άρωμα ισχύει

Φλόριδα 
Ιάπωνες ερευνητές ανέπτυξαν μια τεχνολογία η οποία επιτρέπει σε μια οθόνη όχι μόνο να προβάλλει εικόνες αλλά και να διαχέει οσμές στο περιβάλλον. Ετσι αν σε ένα κατάστημα μια οθόνη διαφημίζει κάποιο είδος καφέ, όσοι περνούν δίπλα της ή στέκονται κοντά της θα μυρίζουν αυτόν τον καφέ.
Η οθόνη των οσμών
Την τεχνολογία ανέπτυξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Γεωργίας και Τεχνολογίας στο Τόκιο και εφαρμόζεται σε οθόνες LCD. Σφαιρίδια με αεριοποιημένο τζελ τοποθετούνται στις τέσσερις γωνίες τις οθόνης. Σε κάθε γωνία υπάρχει ένας μικροσκοπικός αεραγωγός μέσα από τον οποίον διαχέεται το άρωμα του τζελ στο περιβάλλον. Ο μηχανισμός διαθέτει επίσης μικροσκοπικούς ανεμιστήρες που ελέγχουν την ένταση αλλά και την κατεύθυνση των οσμών τις οποίες μπορούν να «στρέψουν» σε διάφορα σημεία.
Με αυτό τον τρόπο, αν υποθέσουμε ότι κάποιος κοιτάζει μια οθόνη που δείχνει μια κούπα καφέ, θα νομίζει ότι το άρωμα του καφέ βγαίνει πραγματικά μέσα από την κούπα. Προς το παρόν ο μηχανισμός μπορεί να διαχέει μόνο μια οσμή αλλά οι ερευνητές προσπαθούν ήδη να αναβαθμίσουν το σύστημα ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται περισσότερες.
Μια οθόνη με ενσωματωμένη τη νέα τεχνολογία παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες σε συνέδριο εικονικής πραγματικότητας στη Φλόριδα.

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Πράγματα που μπορούν να μας χαλαρώσουν, να μας ταξιδέψουν... Είμαι δραστήριο άτομο λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια, τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελισσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με φίλους, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, να πηγαίνω ταξίδια, τα αεροπλάνα... Πολλά απλά πράγματα μου αρέσουν! Αν θέλετε να μοιραστείτε και εσείς κάτι με την παρέα μας, μην διαστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ότι καλό έχουμε... Ελάτε και εσείς μαζί μας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...