Οι Θεωρίες της Ράνιας

S1ngles
Οι “Θεωρίες της Ράνιας” αποτελούσαν σίγουρα μια από τις πιο αγαπημένες στιγμές στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά S1ngles. Άλλοτε με μεγάλη δόση χιούμορ και άλλοτε σοφές, πάντα κρύβουν μια δόση αλήθειας μέσα τους και για τον λόγο αυτό σας παρουσιάζουμε μερικές από αυτές στο 1ο μέρος του αφιερώματος μας.

01. Αξίωμα Θεμελιώδες: Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι σαν το τάβλι. Πόρτες, πλακωτό και φεύγα. Τα παιχνίδια εναλλάσσονται ανάλογα με τη φάση της σχέσης και τα άτομα που την απαρτίζουν. Όμως, όπως σε κάθε παιχνίδι, ένα πράγμα είναι βέβαιο: κάποιος κερδίζει, και κάποιος χάνει.

02. Ο χωρισμός μας από έναν άντρα πρέπει να αντιμετωπίζεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουμε την καθημερινή μας αφόδευση: Πάτα δύο φορές το καζανάκι για να βεβαιωθείς ότι η κουράδα έχει φύγει μια και καλή.

03. Το τάβλι περιέχει κρυπτογραφημένους κώδικες κοινωνικά επιβεβλημένης συμπεριφοράς. Είναι πασιφανές ότι έχει κατασκευαστεί για να ευνοεί τις δυάδες.
05. Απ’ την πρώτη στιγμή που τα πρωτόνια αντίκρισαν τα ηλεκτρόνια, ενώθηκαν με έρωτα κεραυνοβόλο. Όμως, όπως όλοι ξέρουμε, ο κεραυνοβόλος έρωτας μπορεί μερικές φορές να σε τινάξει στον αέρα.

07. Αναθεώρηση της θεωρίας No3. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η πραγματική ευτυχία πηγάζει μόνο απ’ τον ίδιο μας τον εαυτό. Μερικές φορές, προέρχεται και από καλούς φίλους. Ιδίως όταν ξυπνάνε στις 7 το πρωί για να έρθουν μαζί σου στην Εκκλησία.

08. Ξέρεις ότι το προηγούμενο βράδυ έχεις πάει σε ένα πάρα πολύ καλό πάρτι όταν: Ξυπνάς με πόνο σ’ όλο σου το κορμί και έχεις ένα τεράστιο hang – over , όλοι σου οι φίλοι είναι επίσης χάλια, και κανείς δεν έχει κοιμηθεί σπίτι του.

09. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όταν κρατάμε μυστικά, είναι που νομίζουμε ότι αυτό θα κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Λάθος. Στην πραγματικότητα, αυτό κάνει τα πράγματα ακόμη πιο περίπλοκα.

10. Τα παιδιά είναι τιμωρία. Η μεγαλύτερη απειλή των γονιών στα παιδιά τους είναι: «Δεν θα κάνεις κι εσύ παιδιά; Θα δεις». Τα παιδιά κάνουν δικά τους παιδιά, και πληρώνουν για όλη την ταλαιπωρία που προξένησαν στους γονείς τους. Αυτός ο φαύλος κύκλος ξεκίνησε απ’ τον ίδιο το Θεό: όλα ήταν μια χαρά, μέχρι που αποφάσισε να κάνει τον Αδάμ και την Εύα. Όταν αυτοί τον παράκουσαν τους τιμώρησε. Πώς του τιμώρησε; Τους έδωσε παιδιά. Και ερωτώ: Αν ο ίδιος ο Θεός δεν μπόρεσε να συμμορφώσει τα παιδιά του, πόσες ελπίδες έχουμε εμείς;

11. Τα απρόοπτα, είναι σαν να οδηγείς με μια κουβέρτα πάνω στο παρμπρίζ σου. Ποτέ δεν ξέρεις τι έρχεται κατά πάνω σου με 180 km/h.

12. Τα μωρά είναι χαριτωμένα και μυρίζουν όμορφα. Γι αυτό φρόντισε η φύση. Αλλιώς ποιος λογικός άνθρωπος θα έφερνε στον κόσμο ένα πλάσμα που κατουράει και χέζει συνέχεια συνήθως πάνω σου, καταπίνει ό,τι χωράει στο στόμα του με αποτέλεσμα να το τρέχεις κάθε τρεις και λίγο στο νοσοκομείο, παρόλο που του έχεις αγοράσει παιχνίδια αξίας πάνω από 3.500.000 ευρώ, ποτέ δεν είναι ευχαριστημένο μέχρι να μπεις στη φυλακή από χρέη, κάνει περισσότερη φασαρία από τους Iron Maiden και τους Metallica μαζί, και κλαίει όλη νύχτα μέχρι να νοσηλευτείς για υπερκόπωση; Αν τα μωρά δεν έρχονταν σε αυτή την τρισχαριτωμένη συσκευασία, το ανθρώπινο είδος θα ήταν υπό εξαφάνιση. Όσο για μένα, ίσως και να ‘ταν καλύτερα.

13. Υπάρχουν 2 είδη μοναξιάς: η πραγματική, και αυτή που φτιάχνουμε μόνοι μας. Η πραγματική μοναξιά, είναι όταν κανείς δεν σ’ αγαπάει. Κι αυτή που φτιάχνουμε μόνοι μας, είναι όταν υπάρχουν άνθρωποι που σ’ αγαπούν τριγύρω, αλλά εσύ δεν το βλέπεις. Μερικές φορές, είναι πιο εύκολο να βρεις κάποιον να σ’ αγαπήσει, απ’ το να συνειδητοποιήσεις ότι αυτός ο κάποιος ήδη υπάρχει.

14. Η μοναξιά είναι σαν την πείνα. Όπως ακριβώς η πείνα μας δημιουργεί την ανάγκη να φάμε για να μην πεθάνουμε, έτσι ακριβώς και η μοναξιά μας δημιουργεί την ανάγκη να γνωρίσουμε ανθρώπους για να μη μείνουμε μόνοι.

15. Η ζωή, είναι σαν να οδηγείς στην εθνική με μια κουβέρτα στο παρμπρίζ. Ποτέ δεν ξέρεις τι πρόκειται να σκάσει πάνω σου με 180 km/h.

16. Υπάρχουν 2 είδη απροόπτων. Αυτά που δεν έχουν συμβεί ακόμα και αυτά που έχουν συμβεί, αλλά δεν τα γνωρίζεις. Και τα 2 μπορούν να σε τσακίσουν, και να βρεθείς απ’ τη μια στιγμή στην άλλη, αντιμέτωπος με καταστάσεις που ποτέ δε θα ‘θελες να ζήσεις.

17. Όλοι έχουμε φτιάξει μια εικόνα για το τέλειο και την κυνηγάμε. Μερικές φορές όμως, για να γίνουμε πραγματικά ευτυχισμένοι, πρέπει ν’ αφήσουμε αυτή την εικόνα στην άκρη και να προσπαθήσουμε απ’ την αρχή.

18. Η ζωή είναι σαν ένα παιχνίδι με τραπουλόχαρτα. Ποτέ δεν ξέρεις τι χαρτί θα σου μοιράσει, και κανείς δεν παίζει το παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο. Όμως ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να βγεις κερδισμένος.

19. Οι πολύ σημαντικές στιγμές στη ζωή μας, έχουν την τάση να τρέχουν εξαιρετικά γρήγορα. Αν όμως είχαμε ένα τηλεκοντρόλ και πατάγαμε το TV pause, θα μπορούσαμε να σκεφτούμε τα πράγματα πολύ καλύτερα, κι έτσι θα κάναμε λιγότερες βλακείες.

20. Ζούμε τη ζωή μας χωρίς ανθρώπους γιατί έχουμε γίνει πιο εγωιστές από ποτέ. Η οικογένεια, είναι οι άνθρωποι που αγαπάμε ό,τι κι αν γίνει. Αλλά μερικές φορές οικογένεια, μπορεί να είναι και οι φίλοι μας.

21. Η ευτυχία είναι σαν ένα μπουκάλι κρασί που βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας. Μας περιμένει να το ανοίξουμε και να το πιούμε. Αλλά εμείς έχουμε χάσει το ανοιχτήρι.

22. Ο ανεγκέφαλος κόπανος που είπε ότι τα παιδιά είναι ευτυχία:
α. Ήταν σίγουρα άντρας
β. Τους πρώτους έξι μήνες πρέπει να έλειπε απ’το σπίτι για δουλειές.
Πάντως σίγουρα δεν έχει προσπαθήσει να πάρει από τα χέρια του μωρού τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Γιατί είναι αδύνατο να αισθανθείς οτιδήποτε που να προσομοιάζει σε ευτυχία όταν είσαι παγιδευμένος στο ίδιο δωμάτιο με ένα χεσμένο σκατόπαιδο που ουρλιάζει στα 120.000 decibel!

23. Αν τα μωρά τα’χαν φτιάξει η Γιαπωνέζοι θα ερχόντουσαν εξοπλισμένα με ένα 200σέλιδο βιβλιαράκι με τις οδηγίες χρήσεως σε έξι γλώσσες. Δυστυχώς ο Θεός δεν πρέπει να είναι Γιαπωνέζος γιατί έφτιαξε ένα πράγμα που είναι πολύ πιο πολύπλοκο από το μέσο βίντεο αλλά δε σκέφτηκε να φτιάξει ένα βιβλιαράκι με το πώς λειτουργεί. Έτσι, ενώ ξέρω τις χίλιες δύο άχρηστες λειτουργίες που έχει το βίντεό μου, είμαι εντελώς ανίκανη να καταλάβω τί πρέπει να κάνω για να σταματήσει να κλαίει το μούλικο. Συμπέρασμα; Αν τα μωρά τα έφταχνε η SONY, τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο εύκολα!


Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

2 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας...