Στην Κουζίνα: Αφράτο κέικ με γιαούρτι, πορτοκάλι και σταγόνες κουβερτούρας

9/1/2017

Με τόσο κρύο δεν ήξερα τι άλλο να κάνω για να μην βαρεθώ μες στο σπίτι! Ασχολήθηκα με τα χόμπι μου, μίλησα με τους φίλους μου, ασχολήθηκα με δουλειές... τι άλλο να κάνεις όμως όταν κάνει κρύο έξω και εσύ είσαι μέσα στο σπίτι; 
Να πιεις καφεδάκι και να φας ένα ζεστό και αφράτο κομμάτι κέικ...  χαζεύοντας έξω από το παράθυρο το χιόνι... 
Κάτι πρωτόγνωρο για το Ηράκλειο και την Κρήτη ήταν η εμφάνιση αυτού του χιονιά, αλλά και κάτι τόσο όμορφο για όλους εμάς που έχουμε την δυνατότητα να το απολαμβάνουμε μέσα από τα ζεστά μας σπίτια! Ας μη ξεχνάμε όμως και αυτούς που περνάνε πιο δύσκολα... Ας βοηθήσουμε όποιον μπορούμε, αν μπορούμε... πάντα μπορούμε να κάνουμε κάτι έστω και ελάχιστο!!!!

Οι μικρές αλλαγές που ρίσκαρα να κάνω μου έδωσαν ένα ΠΟΛΥΥΥΥ αφράτο κέικ,  για αυτό και μοιράζομαι μαζί σας την συνταγή! Δεν θα χάσετε! 

Τέλος, σας προτείνω να μην παραλείψετε τις σταγόνες κουβερτούρας που προτείνει η συνταγή, δίνοντας με αυτό τον τρόπο μία ακόμα πιο γλυκιά και παιδική γεύση στο γλυκό σας!

Και επειδή άργησα να σας πω τα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ... σας εύχομαι να έχετε μία χρονιά γεμάτη ΓΛΥΚΑ!!! Ευτυχισμένο και τυχερό 2017 γεμάτο υγεία για όλους τους φίλους του Down Time και όλο τον κόσμο!

Ξεκινάμε...

Υλικά
1/2 συσκευασία αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά
3/4 κούπα του τσαγιού λάδι 
1 και 1/4 κούπες ζάχαρη
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό
1/2 περίπου της κούπας χυμό πορτοκαλιού
30 περίπου σταγόνες κουβερτούρας
1 βανίλια

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι.
Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και χτυπάμε συνεχώς με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
Συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας ένα - ένα τα αυγά.
Προσθέτουμε το γάλα. 
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, προσθέτοντας έπειτα και το χυμό πορτοκαλιού.
Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και την βανίλια μας. 
Το μείγμα είναι έτοιμο για να ανακατέψουμε και το αλεύρι μας.
Φροντίζουμε να το ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και να ανακατεύουμε συνεχώς.
Μόλις το μείγμα μας είναι έτοιμο ρίχνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.

Ψήνουμε το κέικ μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου περίπου, για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, αφού το έχετε τοποθετήσει το μείγμα σε ορθογώνια φόρμα σιλικόνης, μήκους περίπου 25 εκατοστών.
Αφαιρέστε το από τη φόρμα και τοποθετήστε το σε μία μεγάλη επιφάνεια.
Αφού κρυώσει, (και στεγνώσει) ρίξτε όση ζάχαρη άχνη θέλετε και διακοσμήστε το όπως προστάζει η φαντασία σας!

Tips / Εναλλακτικά
- Μην ξεχνάμε να μην ανοίγουμε το φούρνο όση ώρα ψήνεται η πίτα μας, γιατί θα ξεφουσκώσει. Αν πρέπει οπωσδήποτε να τον ανοίξετε, κάντε το μετά τα 45 λεπτά.
- Και αυτό το κέικ μου έγινε με σύρμα και όχι με μίξερ. Αν παρόλα αυτά θέλετε να χρησιμοποιήσετε μίξερ, φροντίστε να χτυπάτε τα κέικ σας σε χαμηλή ένταση.
- Διπλασιάζουμε την ποσότητα των υλικών και φτιάχνουμε την πιο αφράτη βασιλόπιτα που έχετε φάει. Ψήστε την στους 180 βαθμούς σε μεγαλύτερη φόρμα, για 1 ώρα.

Καλή επιτυχία και καλή... απόλαυση! 😉😉
Down Time
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Share on Google Plus

About Down Time

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...