Αξίζει να πας... Γαλλία: Κασίς ή Cassis (Μέρος 2ο)

Μετά τη βόλτα μας στη Μασσαλία , πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό άρθρο, σκεφτήκαμε να κάνουμε και μία κοντινή εξόρμηση στο παραθαλάσσιο Κασίς (Cassis). Το Κασίς βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Μασσαλία και είναι σίγουρα ένα από τα μέρη της ιστορικής Προβηγκίας που αξίζει να επισκεφτείτε. Διαθέτει ιδιαίτερη ομορφιά, βασισμένη κυρίως στην απλότητα των γραμμών και στα χρώματα των σπιτιών και της φύσης! Πρόκειται για ένα μικρό ψαροχώρι που τα τελευταία χρόνια αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών! Διαθέτει πολύ όμορφα σοκάκια και πλατείες τις οποίες μπορείτε να περπατήσετε με την παρέα σας και να χαλαρώσετε!


Αν βρεθείτε στο Κασίς θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε στην πολύ καθαρή παραλία που διαθέτει, την οποία επισκέπτεται πολύ κόσμος που φτάνει εκεί, είτε με τα μέσα συγκοινωνίας, είτε με ιδιωτικό όχημα, αλλά ακόμα και με σκάφη! 
Από το Κασίς επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε και τα Calanques. Τα Calanques είναι μία περιοχή όπου τα βράχια σχηματίζουν πανέμορφα σχήματα και κολπίσκους. Στα Calanques μπορείτε να φτάσετε με τα ειδικά πλοία που κάνουν τακτικά δρομολόγια, ή πεζοπορώντας, γνωρίζοντας βέβαια ότι δεν είναι πάρα πολύ εύκολη η διαδρομή. Τέλος, μπορείτε να επισκεφτείτε τα Calanques ακόμα κι αν βρίσκεστε στη Μασσαλία, μια και από εκεί υπάρχουν πλοία που κάνουν σχετικά δρομολόγια.
άρθρο: Down Time
φώτο: Olga, Down Time
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Share on Google Plus

About Down Time

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...