Το top 10 των πιο χιονισμένων πόλεων στον κόσμο!

Κάθε πόλη σε αυτό τον κόσμο έχει τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά, ενώ υπάρχουν πόλεις που έγιναν διάσημες από το κλίμα τους, ζεστό ή κρύο. Οι χαμηλές θερμοκρασίες σε έναν τόπο συνδέονται πάντα με έντονες χιονοπτώσεις που δημιουργούν ένα όμορφο σκηνικό και προσφέρουν δυνατότητες για διάφορες δραστηριότητες στον πάγο. Το χιόνι είναι όμορφο γι΄αυτούς που το βλέπουν από τη διασκεδαστική του πλευρά γιατί όσοι το ζουν στην καθημερινότητά τους έχουν άλλη άποψη. Η ζωή γίνεται δύσκολη και δεν συγκρίνεται με ένα ωραίο τοπίο, που δημιουργείται από τη χιονόπτωση. Επειδή, όμως, οι χιονισμένες πόλεις έχουν άλλη ομορφιά και χάρη, δείτε στη συνέχεια τις 10 πιο χιονισμένες πόλεις στον κόσμο, εκεί όπου το χιόνι είναι πραγματικά… πάρα πολύ!
10. Ελσίνκι, Φινλανδία – Χιονίζει από το Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο και η θερμοκρασία φτάνει τους -20 βαθμούς Κελσίου.

9. San Carlos de Bariloche, Αργεντινή – Χιονίζει από Μάιο έως Σεπτέμβριο και η θερμοκρασία δεν ανεβαίνει πάνω από τους -12 βαθμούς Κελσίου.
8. Ρέικιαβικ, Ισλανδία – Έχει χιόνι σχεδόν από τα μέσα Οκτωβρίου έως τις αρχές Μαρτίου με τη θερμοκρασία να είναι αρκετά ήπια, λόγω του ρεύματος του Κόλπου, και να κινείται περί τους 0 βαθμούς Κελσίου το χειμώνα.
7. Ντένβερ, Κολοράντο – Βρίσκεται στην καρδιά της οροσειράς Rocky και όταν χιονίζει… χιονίζει για τα καλά και μάλιστα σε θερμοκρασίες -25 βαθμούς Κελσίου.
6. Σάλτσμουργκ, Αυστρία – Το χιόνι καλύπτει τα πάντα καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα και η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου.
5. Μόσχα, Ρωσία – Χιονίζει από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο και οι θερμοκρασίες χτυπούν κόκκινο.
4. Valdez, Αλάσκα – Χιονίζει από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο και τα πάντα γίνονται ολόλευκα. Οι θερμοκρασίες δεν ανεβαίνουν το χειμώνα πάνω από τους -15 βαθμούς Κελσίου.
3. Κεμπέκ, Καναδάς – Το χιόνι εδώ πέφτει αδιάκοπα για 107 μέρες το χρόνο αν και τα καλοκαίρια στο Κεμπέκ είναι ιδιαίτερα θερμά.
2. Σαπόρο, Ιαπωνία – Η πόλη είναι γνωστή για το Φεστιβάλ Χιονιού που διοργανώνεται εδώ κάθε Φεβρουάριο, ενώ το κατάλευκο στρώμα που την καλύπτει το χειμώνα την κάνει δημοφιλή προορισμό για σκι.
1. Σαν Μονί, Γαλλία – Δημοφιλές θέρετρο της Γαλλίας για τους απανταχού λάτρεις του σκι, το βουνό του Mont Blanc που δεσπόζει πάνω από την πόλη υπόσχεται υψηλή χιονόπτωση από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο.
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...