Στην Κουζίνα: Τορτελίνια με γέμιση προσούτο και τηγανητό αυγό

14-4-2018
Ο πειραματισμός με το αυγό στα μακαρόνια ξεκίνησε τελείως τυχαία όταν μία μέρα δεν ήθελα να μαγειρέψω μία από τα ίδια. Μετά έμαθα ότι καλά έκανα και... έβαλα ψημένο αυγό, το κάνουν και οι Ιταλοί αυτό. Οκ λοιπόν, ήταν αρκετό αυτό για να συνεχίσω τους πειραματισμούς!!! ;-)

Η σημερινή συνταγή λοιπόν έχει και πάλι... ψημένο αυγό. Είναι πολύ απλή και εύκολη και αν και εσείς ανήκετε σε εκείνους που τους αρέσουν οι δοκιμές και η διαφορετικότητα στις γεύσεις, προτείνω να την βάλετε στο πρόγραμμα για να την πραγματοποιήσετε... 

Τι θα χρειαστείτε;

Υλικά (για 2 άτομα) 
1 πακέτο τορτελίνια με προσούτο (ή όχι, αν δεν το προτιμάτε)
2 αυγά
τυρί κίτρινο τριμμένο της αρεσκείας σας.
λάδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε νερό στην κατσαρόλα σε δυνατή θερμοκρασία και βάζουμε αλάτι.
Όταν βράσει το νερό ρίχνουμε τα τορτελίνια μας μέσα.
Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά, αφού φροντίσουμε να τα ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα. 
Στο μεταξύ βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα αυγά. Μην ξεχάσετε να βάλετε αλάτι και αρκετό πιπεράκι. 
Μόλις ετοιμαστούν τα μακαρόνια τα μοιράζουμε σε δύο πιάτα πιάτο, αφού τα στραγγίσουμε καλά.
Από πάνω τοποθετούμε το ψημένο αυγό, παίρνοντας το προσεκτικά από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα, ώστε να μην μεταφερθεί λάδι.
Τέλος, προσθέτουμε αρκετό τυρί
...
και απολαμβάνουμε. Είδατε, απλό είναι, αλλά... yummy! Καλή μας όρεξη!

Down Town
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε να μοιράζεστε τα άρθρα του Down Time με τους φίλους σας... γιατί μοιράζομαι σημαίνει ενδιαφέρομαι! 
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...