ΝΕΑ ΣΤΗΛΗ!!! CineΠροτάσεις: Thor: Ragnarok

9/11/2017

Ξεκινάμε απόψε μία στήλη που την προετοιμάζαμε πολύ καιρό στο μυαλό μας.  Οι CineΠροτάσεις θα σας προτείνουν να παρακολουθήσετε ταινίες που ... ταιριάζουν στο γούστο του συγγραφέα και παίζονται ΤΩΡΑ στις κινηματογραφικές αίθουσες. FREE CineΠροτάσεις στο Down Time (GR) λοιπόν και ξεκινάμε αμέσως με την ταινία Thor: Ragnarok. 

Το Thor: Ragnarok είναι η τρίτη ταινία με τον ομώνυμο κόμικ υπερήρωα που προέρχεται από τη Νορβηγική μυθολογία και η 17η στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel.

Αν και το πρώτο Thor είχε ένα επικό αλλά και συνάμα σαιξπηρικό τόνο, τόσο λόγω της θεματολογίας (η σχέση των δύο αδερφών Thor και Loki μεταξύ τους, αλλά και με τον πατέρα τους Odin), όσο και εξαιτίας της επιβλητικής σκηνογραφίας και της σκηνοθεσίας του γνωστού άγγλου ηθοποιού Kenneth Branahg, η 2η ταινία που ακολούθησε (Thor - The Dark World) θεωρείται μια από τις χειρότερες του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel.

Θέλοντας η Disney να διορθώσει αυτό το λάθος αλλά και να φρεσκάρει τη σειρά, ανέθεσε τη σκηνοθεσία της στον Νεοζηλανδό σκηνοθέτη Taika Waititi, της ξεκαρδιστικής κωμωδίας με βρυκόλακες "What we do in the shadows", και επιστρατεύοντας τον έτερο Avenger Hulk για να βοηθήσει τον Thor στις νέες κοσμικές του περιπέτειες.

Έτσι η ταινία έχει πιο ανάλαφρο ύφος από τις προηγούμενες, με μπόλικες δόσεις χιούμορ και εντυπωσιακές σκηνές δράσεις, χωρίς όμως να στερείται σοβαρών στιγμών και γεγονότων που αλλάζουν καταλυτικά και μη αναστρέψιμα τους ήρωές της αλλά και όλο το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel.

Η σκηνογραφία της ταινίας είναι επιβλητική, με τις σκηνές στον πλανήτη Asgard να θυμίζουν τον "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών", αλλά και αναγεννησιακούς πίνακες που έχουν ζωντανέψει, ενώ δανείζεται και πολλά στοιχεία επιστημονικής φαντασίας στο πνεύμα και το ύφος του "Guardians of the Galaxy", παντρεύοντας τους δύο αυτούς κόσμους, εν όψει και του Avengers: Infinity War που θα βγεί στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Μαϊο του 2018.

Οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, από τον Chris Hemsworth που για μιά ακόμη φορά παίζει άριστα τον θεό του κεραυνού και της αστραπής, τον Tom Hiddelstone του σκανδαλιάρη Loki, και τον Mark Ruffalo που εκτελεί διπλά καθήκοντα ώς Hulk/Bruce Banner, μέχρι τους δεύτερους χαρακτήρες που ενσαρκώνουν οι Idris Elba, Karl Urban και Jeff Goldblum. Την παράσταση ωστόσο κλέβουν οι δυο γυναίκες της ταινίας, η Tessa Tompson ώς Valkyrie και η Kate Blancett ως Hela, o ανταγωνιστής-κακός της ταινίας που θέλει να κατακτήσει την Asgard και το υπόλοιπο σύμπαν, αλλά και ο σκηνοθέτης Taika Watiti που δανείζει τη φωνή του - και τη Νεοζηλανδέζική προφορά του - σε έναν αγαθό πέτρινο γίγαντα ονόματι Korg.

Εν κατακλείδι, η ταινία είναι εξαιρετικά διασκεδαστική, και δεν θα απογοητεύσει τους φίλους τόσο των ταινιών κόμιξ όσο και των ταινιών επιστημονικής φαντασίας.

Βαθμολογία: 8.5/10
-------------------

Thor: Ragnarok (2017)

Σκηνοθεσία: Taika Waititi
Σενάριο: Eric Pearson, Craig Kyle, Christopher Yost
Πρωταγωνιστούν: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Idris Elba, Jeff Goldblum, Tessa Thompson, Karl Urban, Mark Ruffalo, Anthony Hopkins, Benedict Cumberbatch, Taika Waititi
Διάρκεια: 130 λεπτά

"Thor: Ragnarok" Official Trailer


photo: IMDB

Περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις...

Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε να μοιράζεστε τα άρθρα του Down Time με τους φίλους σας... γιατί μοιράζομαι σημαίνει ενδιαφέρομαι! 
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...