Στην Κουζίνα: Σταφιδόψωμο

11/09/2017
Επίσημη έναρξη των σχολείων και η αγωνία των μαμάδων για το φαγητό που θα τρώνε τα παιδιά τους κατά την διάρκεια της ημέρας ξεκινάει. Για αυτό και αποφάσισα να ξεκινήσω σήμερα αναρτώντας μία συνταγή που έμαθα από ένα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο που θα σας λύσει τα χέρια.

Τι θα χρειαστούμε για το σταδιφόψωμο;


Υλικά
1 ποτήρι νερού λάδι ελαφρύ (καλαμποκέλαιο)
1 ποτήρι νερού πορτοκαλάδα με ανθρακικό
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 φαρίνα 500 γρ.
1 φακελάκι σταφίδες
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1 κουτ. γλυκού γαρίφαλλο
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε στο μίξερ το λάφι, την πορτοκαλάδα και την ζάχαρη.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ρευστό υλικό που φτιάξαμε

Βάζουμε το αλεύρι, την βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε.

Τέλος, συμπληρώνουμε με σταφίδες.

Το μείγμα μας το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου, για περίπου 1 ώρα.

Πολύ εύκολο! 

Καλή όρεξη στους μικρούς και μεγάλους φίλους μας.
Down Time
Στην Β. 

Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...