Στην Κουζίνα: Ομελέτα Pizza ή "η Ροζ"

18/08/2017
Έμπνευση; Χρόνος; 
Τίποτα; 
Μην ανησυχείτε, πάντα υπάρχει λύση. 
Μία εύκολη λύση, βασισμένη περισσότερο στην φαντασία και λιγότερη στην πιστή τήρηση συνταγών, οδηγιών. 

Και αν η λύση είναι μία ομελέτα στα γρήγορα, μπορείτε να την εμπλουτίσετε με τόσο ωραία και υγιεινά υλικά, που θα σας δώσουν αυτά που χρειάζεται το σώμα σας, ακόμα και αν επιλέξετε να φτιάξετε ένα συνηθισμένο φαγητό.

Τι θα χρειαστείτε; Υλικά που έχουμε όλοι μας και για όσους δεν προλαβαίνουν δεν έχουν πολύ χρόνο, ευτυχώς λίγο χρόνο για να ξοδέψετε!

Δεν θα είναι βέβαια μία πίτσα με ζυμάρι, όπως έχουμε συνηθίσει, αλλά την ονόμασα έτσι, γιατί τα υλικά που χρησιμοποίησα τα βρίσκουμε σε πολλές από τις αγαπημένες μας πίτσες και συγκεκριμένα στην χωριάτικη. Επίσης, είναι Ροζ γιατί η ντομάτα θα δώσει στο αυγό μας ένα ρουζουλί, κοκκινωπό χρώμα. Μου άρεσε...

Ξεκινάμε λοιπόν.

Υλικά: 

3 πατάτες
2 πολύ ώριμες ντομάτες
2-3 αυγά
1 πράσινη πιπεριά
1/2 κρεμμύδι
τυρί φέτα ή γκούντα ανάλογα την προτίμησή σας
λάδι, αλάτι, πιπέρι

Αν θέλετε, προσθέστε: 
μερικές ροδέλες ελιές

Εκτέλεση

Λειτουργούμε όπως θα λειτουργούσαμε σε μία ομελέτα με πατάτες με κάποιες μικροδιαφορές.

Βάζουμε το λάδι στο αντικολλητικό τηγάνι και περιμένουμε να ζεσταθεί. Ωστόσο, κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και τις πασπαλίζουμε με αλάτι. 

Μόλις ζεσταθεί το λάδι προσθέτουμε τις λεπτοκομμένες πατάτες και τις τηγανίζουμε.

Μέχρι να ψηθούν οι πατάτες, φροντίζουμε να δημιουργήσουμε χυμό από τις ώριμες ντομάτες μας. Προτείνω να έχετε αφήσει τις ντομάτες σας να έχουν ωριμάσει αρκετά, ώστε να μπορέσετε να τις ξεφλουδίσετε και να τις λιώσετε με το χέρι. Ναι, με το χέρι.

Χτυπάμε τα αυγά, λίγο πριν ψηθούν οι πατάτες μας και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Στο στο ίδιο μπολ βάζουμε έπειτα και την λιωμένη ντομάτα, το τυρί ή/και την φέτα. 

Αφού τελειώσει το τηγάνισμα αφαιρούμε σχεδόν όλο το λάδι και αφήνουμε ελάχιστο στον πάτο του  τηγανιού μας. Ρίχνουμε τα περιεχόμενα του μπολ και προσθέτουμε την πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες και το κρεμμύδι κομμένο σε μισές ροδέλες. Αν θέλετε προσθέστε και τις ελιές. 

Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει το αυγό με την ντομάτα στο τηγάνι. Αν περιμένετε μία ομελέτα στρογγυλή, η οποία "στέκεται" και γυρίζεται και από την άλλη μεριά, μάλλον αυτή η ομελέτα δεν είναι για εσάς. Αυτή η ομελέτα θα σερβιριστεί απλά αδειάζοντας στο πιάτο όλα τα υλικά, όταν ψηθεί το αυγό. 

Προσέχουμε να ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει. 

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε! Ό,τι πρέπει για καλοκαίρι...

Καλή όρεξη, 
Down Time.

Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...