Το νέο τραγούδι του Γιάννη Μαθέ μας θυμίζει το "Παιδί" που έχουμε μέσα μας

13/07/2017
Μετά το Β’ Βραβείο από τους 4ους Αγώνες της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και του Ελληνικού Σχεδίου για το τραγούδι «Οι αιρετικοί», ο Γιάννης Μαθές παρουσιάζει το νέο του τραγούδι, σε μουσική δική του και στίχους του Μάνου Σαγκρή, με τίτλο «Παιδί».

Με ενδιαφέρον και περιέργεια πάτησα το play στο youtube για να ακούσω το νέο τραγούδι του Γιάννη Μαθέ. 

Ήμουν βέβαιη για το αποτέλεσμα. Ήξερα ότι θα μου αρέσει. Το διαισθανόμουν. Είναι δυνατόν ένα τραγούδι με τίτλο "Παιδί" να μην είναι ωραίο; Υπάρχει κάτι πιο όμορφο θέμα να συζητήσεις ή να τραγουδήσεις από ένα παιδί; Η΄μήπως η παιδική ηλικία και η αθωότητά της δεν είναι η μία από τις αγαπημένες περιόδους της ζωής μας που αναπολούμε συχνά;
Το τραγούδι με επιβεβαίωσε. Η μελωδία με μαγνήτισε από το πρώτο δευτερόλεπτο και σε συνδυασμό με τους στίχους με κράτησαν μέχρι το τέλος του τραγουδιού.

Χάρηκα που το άκουσα...

Η γειτονιά, το παιχνίδι, η πόλη, η ματιά της ενήλικης ζωής μας μέσα από τα αθώα παιδικά βλέμματα.. Όλα κινούνται κινηματογραφικά στο ρυθμό μιας νέας νοσταλγικής bossa nova, μέσα από τη φρέσκια ενορχηστρωτική άποψη και ερμηνεία του Γιάννη Μαθέ.

«Στα σώματά μας τα μικρά, ίσα που χώραγε η καρδιά». Αυτό θα πεί «Παιδί». Το τραγούδι κυκλοφορεί ως προάγγελος του ολοκληρωμένου album των δύο βραβευμένων δημιουργών, με γενικό τίτλο «Ανήλικο», το οποίο θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο από τη Μικρή Άρκτο.

Στίχοι: Μάνος Σαγκρής Μουσική, ενορχήστρωση, ερμηνεία: Γιάννης Μαθές Ηχογράφηση: Βαγγέλης Σαπουνάς (Subway Studio) Σκηνοθεσία: Αυρήλιος Καρακώστας ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΘΕΣ || ΠΑΙΔΙ

Έπαιξαν οι μουσικοί: Γιάννης Καφετζόπουλος (πιάνο) Μάριος Μούρμουρας (Κιθάρα) Βασίλης Ραψανιώτης (Βιολί) Μιχάλης Πορφύρης (Βιολοντσέλο) Σωτήρης Πέπελας (Τρομπέτα)

Πέτρος Λαμπρίδης (Κοντραμπάσο)

Ακούστε το εδώ

Down Time
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...