Στην Κουζίνα: Μεθυσμένη μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα και λαχανικά

02/05/2016

Χρόνια Πολλά σε όλους!


Επιστρέφοντας στην καθημερινότητα σιγά σιγά και αφήνοντας πίσω το φαγοπότι των ημερών του Πάσχα, το σημερινό δίλημμα ήταν εύκολο να απαντηθεί. Να ανεβάσω τη συνταγή για το κρητικό ψήσιμο του αρνιού στο φούρνο ή να αλλάξω διατροφικές συνήθειες και να προτιμήσω να αποτοξινωθούμε λίγο από το κρέας; Όπως καταλαβαίνετε, νικητής ήταν η αποτοξίνωση, για αυτό και σήμερα η συνταγή μας έχει μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και λαχανικά. Μικρές ατασθαλίες θα κάνω για να τις δώσω μία πιο πικάντικη γεύση, κατά τα άλλα όμως πρόκειται για ένα ελαφρύ φαγητό, οπότε ... προτείνεται!!! 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:

Υλικά (για 3 μερίδες)
2/3 του πακέτου μακαρόνια Spaggetini (λεπτά)
3 ή 4 ώριμες ντομάτες μετρίου μεγέθους
2/3 του ποτηριού του κρασιού κρασί κόκκινο
50 γρ. περίπου κόκκους καλαμποκιού ωμούς
1 μεγάλο κρεμμύδι 
1 μεγάλο κολοκύθι
1/2 πράσινη πιπεριά
1 ποτήρι του κρασιού περίπου λάδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. 

2. Ψιλοκόβουμε επίσης το κολοκύθι σε μικρά τριγωνάκια. Για να το πετύχετε αυτό δημιουργείται ένα σταυρό στο κολοκύθι και έπειτα κόβεται σε ροδέλες αρκετά λεπτές. 

3. Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά για να ζεσταθεί.

4. Πριν καεί ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο κολοκύθι. Αφήνουμε να περάσει ένα λεπτό και ρίχνουμε και το κρεμμύδι. 

5. Προσθέτουμε πιπέρι.

6. Χαμηλώνουμε λίγο το μάτι και τα αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 7 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να ψηθούν και από τις δύο πλευρές. Προσέχουμε πολύ ώστε να μην ψηθούν παραπάνω από όσο πρέπει. Το ελαφρώς κοκκινισμένο και μαλακό κολοκύθι συν το χρυσαφένιο χρώμα στο κρεμμύδι θα μας υποδείξουν πότε πρέπει να σταματήσουμε. 

7. Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε συνεχώς. 

8. Αφήνουμε να εξατμιστεί για περίπου 2 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε το καλαμπόκι και την πιπεριά. 

9. Ανακατεύουμε ξανά για λίγο, ώστε να ενσωματωθούν όλες οι μυρωδιές.

10. Χτυπάμε στο μπλέντερ την ντομάτα και την προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με αλάτι και μισό κουταλάκι ζάχαρη. 

11. Χαμηλώνουμε στο μισό το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε να ψηθεί η ντομάτα. 

12. Προσθέτουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Για τα μακαρόνια:
1. Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι και ανάβουμε το μάτι στην πιο υψηλή θερμοκρασία για να ζεσταθεί.

2. Όταν το νερό βράσει και όχι νωρίτερα προσθέτουμε την spaggetini χωρίς να σπάσουμε τα μακαρόνια. 

3. Ανακατεύουμε καλά μετά από περίπου 2 λεπτά.

4. Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και αν έχουν ψηθεί πριν τη σάλτσα προσθέτουμε λίγο λαδάκι και ανακατεύουμε, ώστε να μην κολλήσουν. Σε αντίθετη περίπτωση το λάδι της σάλτσας είναι αρκετό και δεν χρειάζεται να προσθέσουμε άλλο. Για το βράσιμο των μακαρονιών  θα χρειαστούν περίπου 7-8 λεπτά. Προσέχουμε βέβαια πάντα να μην λασπώσουν, γιατί ανάλογα την κουζίνα ή την εταιρεία ζυμαρικών το μαγείρεμά τους μπορεί να χρειάζεται λιγότερα ή περισσότερα λεπτά.

Καλή μας όρεξη!!!
Down Time
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Share on Google Plus

About Down Time

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...