Αξίζει να πας... Γαϊδουρονήσι-Χρυσή Μέρος ΙΙ

To "Down Time - Αξίζει να πας" έχει πια το δικό του σπίτι στoν ιστότοπο Down Time TravellerΠατήστε εδώ >> Down Time Traveller (downtimetraveller.com) για να τον επισκεφτείτε και να βρείτε αυτό κι ακόμα περισσότερα ταξίδια! 

26/04/2016
Πρώτη επίσκεψη το 1990!!! Το νησί τότε ήταν... μόνο του, χωρίς ξαπλώστρες , χωρίς beach bars, με λίγο κόσμο μόνο μία ταβέρνα, εκείνη του λιμανιού!!! Ένας επίγειος εξωτικός παράδεισος στην Ελλάδα!!! Δε χρειαζόταν πια να κάνεις όνειρα για Σεϊχέλες , Μαλδίβες κλπ. , υπήρχε η Χρυσή!!! 


Η Χρυσή, βρίσκεται απέναντι από την Ιεράπετρα σε απόσταση περίπου 1 ώρας με το καραβάκι. Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια, περισσότερα από ένα πια, που σε μεταφέρουν το πρωί στο γαϊδουρονήσι και επιστρέφουν το απόγευμα. Στη φωτογραφία βλέπετε το λιμάνι.

Ακολουθώντας το μονοπάτι που ξεκινάει από το λιμάνι , καταλήγεις στην πίσω μεριά του νησιού, με την πιο όμορφη παραλία της Χρυσής!!! 




Καταγάλανα νερά, χρυσή άμμος με κοχύλια (απαγορεύεται η συλλογή τους), ατελείωτο πέλαγος και απέναντι η Κρήτη. Δεν μπορεί να μη σε συναρπάσει ένα τέτοιο τοπίο. Το κολύμπι στα νερά της Χρυσής είναι μαγεία, δε θα θέλεις να βγεις.
Προσοχή μόνος στις πέτρες που υπάρχουν κατά την είσοδο σου στη θάλασσα.


Ο επισκέπτης οφείλει να σεβαστεί και να μην διαταράξει αυτό το εύθραυστο περιβάλλον. Όπως διαβάσαμε στο ierapetra.net, στο Γαϊδουρονήσι δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε μορφή ρύπανσης, η συλλογή πετρωμάτων, η μετακίνηση εκτός των οριοθετημένων μονοπατιών, η κατασκήνωση και η συλλογή κοχυλιών, αφού το έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα προστασίας τοπίων φυσικού κάλλους (NATURA 2000). 


Το γαϊδουρονήσι ή αλλιώς "Το νησί" όπως το λένε οι κάτοικοι της Ιεράπετρας, είναι αναμφισβήτητα ένας ξεχωριστής ομορφιάς μέρος που δύσκολα συναντάς παρόμοιο του στην Ελλάδα. Το γαϊδουρονήσι  αξίζει το σεβασμό όλων μας και όσων το "εκμεταλλεύονται" αυτή τη στιγμή εμπορικά !!!



Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να δείτε το αρχικό μέγεθός τους.
Περισσότερες πληροφορίες για το Γαϊδουρονήσι , σε προηγούμενο άρθρο με βίντεο.
Πατήστε εδώ

άρθρο: Down Time
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...