10 πράγματα που πρέπει να πετάξεις τώρα από την κρεβατοκάμαρά σου

28/04/2016

Τώρα που έχω χρόνο ήταν ευκαιρία για ένα ξεσκαρτάρισμα! Παντού πράγματα και κάποια από αυτά αχρησιμοποίητα εδώ και καιρό! Κουράστηκε το μάτι μου να τα βλέπει! Αν λοιπόν και εσείς έχετε ελεύθερο χρόνο  αυτές τις μέρες και θέλετε να "ξεφορτωθείτε" κάποια πράγματα από το  δωμάτιό σου, τότε θα πρέπει να οργανωθείτε. Οι συμβουλές που βρήκα στο iefimerida.gr εμένα με βοήθησαν, οπότε της προτείνω και σε σας. Βέβαια, δεν είναι απαραίτητο να της ακολουθήσουμε πιστά! Ίσως κάποια πράγματα δεν θέλουμε (ακόμα) να τα αποχωριστούμε. Μην το κάνετε τότε, οργανώστε τα όμως ή ακόμα καλύτερα φυλάξτε στην αποθήκη/πατάρι κλπ και... καλή υπομονή, θέλει κόπο και χρόνο αυτή η δουλειά!

Ξεκινάμε!!!  Από που θα αρχίσουμε λοιπόν;

1. Παλιά περιοδικά
Τα έχεις φυλάξει μόνο και μόνο επειδή έχεις υποσχεθεί πως θα τα ξαναδιαβάσεις ή απλά σου άρεσε το εξώφυλλο. Επειδή, όμως, συσσωρεύονται απειλητικά κάνε τα δώρο στον κομμωτή σου για το μαγαζί του, στην γιαγιά σου ή στην...ανακύκλωση.

2. Συνταγές, λογαριασμοί και αρχεία
Όλα τα παραπάνω τα κρατάμε από ανασφάλεια μήπως γίνει κάτι και τα χρειαστούμε, ειδικά τους λογαριασμούς και τα αρχεία. Έτσι καταλήγεις να έχεις λογαριασμούς από το 2005 κρυμμένους στο παλιό ράφι της βιβλιοθήκης σου.

3. Ρούχα Κανόνας νο.1: Ότι δεν έχεις φορέσει τα τελευταία 3 χρόνια, ξεφορτώσου το (εκτός και αν είναι πανακρίβο)

4. Ρούχα Κανόνας νο.2: Δεν πετάς, δωρίζεις. Ακόμη και αν είναι out of fashion, υπάρχουν άνθρωποι που τα έχουν ανάγκη.

5. Βιβλία
Όταν ξεσκαρτάρεις τα βιβλία σου να είσαι ρεαλιστικός και συνειδητοποιημένος. Όταν αποφασίσεις ποια δεν θα ανοίξεις ποτέ, τότε μπορείς να τα πουλήσεις στο Amazon και το e Bay ή να τα δωρίσεις στην δημοτική βιβλιοθήκη της περιοχής σου.

6. Βιταμίνες και φάρμακα
Είτε τα αγόρασες και δεν τα πήρες ή τα έχεις αφήσει ξεχασμένα στο ντουλάπι, με αυτά δεν πρέπει να παίζουμε. Δες τις ημερομηνίες λήξης από φάρμακα που είχες πάρει παλιά και πέτα όσα δεν σου χρειάζονται.

7. Μακιγιάζ, άρωμα
Κι όμως και αυτά έχουν ημερομηνία λήξης. Μάλιστα, μερικές εταιρίες όπως η MAC και η Kiehl's ανακυκλώνουν τα προϊόντα τους, οπότε μπορείς να επιστρέψεις τις συσκευασίες τους.

8. Κοσμήματα
Όλες έχουμε σπασμένα, χαλασμένα, σκουριασμένα και «κακοποιημένα» κοσμήματα. Αν έχεις να ανοίξεις το μπουντουά σου από το λύκειο...που ξέρεις μπορεί να εκπλαγείς.

9. Σημειωματάρια, αναμνηστικές κάρτες
Αν δεν θέλεις να «πετάξεις» τις αναμνήσεις από τα παιδικά σου χρόνια, τουλάχιστον συγκέντρωσέ τες σε ένα συγκεκριμένο μέρος, ώστε να τα ξαναβρείς μετά από πολλά, πολλά χρόνια.

10. Παλιά ηλεκτρονικά παιχνίδια
Μπορεί να είναι το αρμόνιο που είχε μικρή ή το αθάνατο Nokia κινητό σου. Συγκέντρωσέ τα και είτε πήγαινέ τα στον ειδικό να στα φτιάξει ή πούλησέ τα στις σελίδες Gazelle.com και Nextworth.com

πληροφορίες από πηγή
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...