Με αυτόν τον τρόπο η Google σας προστατεύει πλέον από παραπλανητικά download buttons

googlewarningblur07/02/2016
H Google προσπαθεί εδώ και χρόνια να κάνει το Internet λιγότερο... επικίνδυνο και σ' αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε τώρα ένα νέο χαρακτηριστικό που ενισχύει τις πρωτοβουλίες της για ασφαλή περιήγηση (Safe Browsing), τις οποίες ξεκίνησε από το Νοέμβριο.
Ο στόχος, όπως αναφέρει η εταιρεία, είναι να προστατευτούν οι χρήστες από παραπλανητικόembedded περιεχόμενο στο web, όπως διαφημιστικά banners με "ψεύτικα" download buttons. Έτσι, από εδώ και στο εξής, αν ένα site προσπαθεί να σας "εξαπατήσει" θα δείτε την προειδοποίηση που βλέπετε στη φωτογραφία.
Συχνά σερφάροντας στο Internet, συναντάτε τέτοια παραδείγματα "κακόβουλων" σελίδων, οι οποίες π.χ. μπορεί για να εμφανίσουν video να σας ζητήσουν να αναβαθμίσετε το flash ή να εγκαταστήσετε κάποιο plug-in, να παρουσιάσουν μια διαφήμιση που ισχυρίζεται ψευδώς ότι λογισμικό στο σύστημά σας δεν είναι ενημερωμένο κ.ο.κ. ή να σας εξαναγκάσουν να αποκαλύψετε τα προσωπικά σας στοιχεία (για παράδειγμα κωδικούς πρόσβασης, αριθμούς τηλεφώνου ή πιστωτικές κάρτες). Στις ακόλουθες φωτογραφίες βλέπετε μερικά παραδείγματα από παραπλανητικό περιεχόμενο σε σελίδες που παρουσιάζεται συχνά μέσω των διαφημίσεων.
pasted image3
pasted image
Πλέον, λοιπόν, η Google θα σας προστατεύει από όλα αυτά, ακόμη κι αν είστε τρομερά...αφηρημένοι, όπως μπορείτε να δείτε και πιο αναλυτικά στο σχετικό blog post της εταιρείας.
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...