Η Google πέρασε την Apple και έγινε η πρώτη εταιρεία στον κόσμο

02/02/2016
Η μητρική εταιρεία της, Alphabet, αξίζει πλέον περισσότερα δισεκατομμύρια.

Η Alphabet Inc, η μητρική εταιρεία της Google, μετά την αυξημένη κερδοφορία που παρουσίασε στο τέταρτο τρίμηνο του 2015 (4,9 δισεκατομμύρια δολάρια), «απογειώθηκε» στο χρηματιστήριο και έτσι ξεπέρασε την Apple, κλέβοντας το σκήπτρο της εταιρείας με την μεγαλύτερη αξία στον κόσμο.
Η Alphabet έχει πλέον χρηματιστηριακή αξία περίπου 568 δισ. δολαρίων έναντι 535 δισ. της Apple, σύμφωνα με το BBC, τους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς και το πρακτορείο Ρόιτερς.
Σε ετήσια βάση, η Alphabet είχε κέρδη 16,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο κύκλος εργασιών της θυγατρικής Google διαμορφώθηκε σε 23,4 δισεκατομμύρια, καθώς είχε αύξηση 17% των online διαφημιστικών εσόδων της στα 19,1 δισ. δολ.
Το πλην Google κομμάτι της Alphabet, που ασχολείται με φιλόδοξα σχέδια όπως τα αυτόνομα οχήματα, η παροχή διαδικτύου μέσω μπαλονιών και τα γυαλιά Google Glass, εμφάνισε ζημιές 3,6 δισ. δολ. πέρυσι, οι οποίες όμως υπρκαλύφθηκαν από την κερδοφορία της Google (που περιλαμβάνει την μηχανή αναζήτησης και το YouTube).
Όπως έγινε γνωστό, εξάλλου, η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail ξεπέρασε πλέον το ένα δισεκατομμύριο ενεργούς μηνιαίους χρήστες στο τέλος του 2015.
Η Apple -που εμφανίζει πτώση πωλήσεων για τα iPhone της- είχε γίνει η εταιρεία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία το 2010, εκτοπίζοντας την Microsoft, η οποία, με τη σειρά της, πριν από δύο δεκαετίες είχε εκτοπίσει την ΙΒΜ από την πρώτη θέση.
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...