Facebook και Instagram βάζουν τέλος στις ιδιωτικές αγοραπωλησίες όπλων

Associated Press 
Ανταποκρίνονται στο κάλεσμα Ομπάμα για online περιορισμό διάθεσης όπλων

02/02/2016
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Reuters και των New York Times, το Facebook, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Προέδρου Ομπάμα για περιορισμό της διάθεσης και ελεύθερης διακίνησης των όπλων, αποφάσισε να βάλει τέλος στις ιδιωτικές αγοραπωλησίες όπλων μεταξύ των χρηστών τόσο μέσω αγγελιών στο Facebook, όσο και στο Instagram.   

Ήδη από το 2014, και τα δύο κοινωνικά δίκτυα, είχαν περιορίσει την πρόσβαση σε αγγελίες που αφορούν αγοραπωλησίες όπλων, σε άτομα κάτω των 18 ετών, ενώ παράλληλα προέτρεπαν τους χρήστες που εξέφραζαν ενδιαφέρον αγοράς να συμμορφώνονται με τους τοπικούς νόμους τόσο των ΗΠΑ όσο και άλλων χωρών.  
Έτσι, αν και ουσιαστικά ποτέ το Facebook δεν διευκόλυνε την ολοκλήρωση μιας αγοραπωλησίας όπλου από την αρχή έως το τέλος της, όπως συμβαίνει με άλλα είδη, είναι εμφανές ότι με την σημερινή κίνηση το κοινωνικό δίκτυο επιθυμεί να αποστασιοποιηθεί εντελώς από τις ιδιωτικές συναλλαγές με αντικείμενο τα όπλα ή το παραεμπόριό τους, μέσω της πλατφόρμας του.   

Αντίστοιχες κινήσεις έχουν κάνει στο παρελθόν τόσο η Google όσο και το γνωστό σάιτ διεθνών αγγελιών, Craigslist, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή την απαγόρευση του Facebook, δεν εμπίπτουν οι επαγγελματίες έμποροι, που διαθέτουν ειδική αδεία εμπορίας όπλων.

Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...