Πτωχεύουν χιλιάδες επιχειρήσεις. Τι δείχνουν τα στοιχεία στην Κρήτη


07/02/2016
Στη «μέγγενη» της χρεοκοπίας βρίσκονται εκατοντάδες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. Το καθεστώς της προπτωχευτικής διαδικασίας του άρθρου 99 δεν αποτέλεσε τελικά «σανίδα» σωτηρίας, καθώς, παρά τις προσπάθειες εξυγίανσης των εταιρειών και επιχειρήσεων, βρέθηκαν στο απόλυτο σημείο μηδέν.  

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία γύρω από τις επιχειρήσεις που εντάχθηκαν σε καθεστώς προπτωχευτικής διαδικασίας του άρθρου 99, με τη λίστα των χρεοκοπημένων εταιρειών και επιχειρήσεων να μεγαλώνει ανησυχητικά.

Από το 2012 μέχρι σήμερα:

1940 επιχειρήσεις εντάχθηκαν σε όλη τη χώρα, από τις οποίες:

Οι 534 πτώχευσαν,

Οι 783 γύρισαν σε ενεργές,

Οι 513 διεγράφησαν,

Οι 54 παρέμειναν σε καθεστώς συνδιαλλαγής,

Οι 51 σε καθεστώς λύσης και εκκαθάρισης,

όπως προκύπτει από τα στοιχεία των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης.

Σχετικές ερωτήσεις στα συναρμόδια υπουργεία κατέθεσε ο Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος όπως τόνισε ότι ο επίμαχος νόμος δεν έδωσε τελικά μια δεύτερη ευκαιρία και στον επιχειρηματικό κόσμο της Κρήτης.

Από τα στοιχεία πάντως που έχει στη διάθεση τουτο υπουργείο Δικαιοσύνης από τα Πρωτοδικεία της χώρας δεν προκύπτει ασφαλές συμπέρασμα ως προς την εξέλιξη της πορείας των αιτήσεων που κατατέθηκαν από εταιρείες και επιχειρήσεις για εξυγίανση και υπαγωγή σε διαδικασία συνδιαλλαγής.

Σε επίπεδο Κρήτης

Περισσότερες από 1.000 αιτήσεις κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών ενώ σε επίπεδο Κρήτης:

54 στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου,

10 στο Πρωτοδικείο Χανίων και

3 στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου.

Παράγοντες της αγοράς εκφράζουν τον προβληματισμό τους καθώς εκατοντάδες επιχειρήσεις δεν γλίτωσαν την πτώχευση, εκατοντάδες εργαζόμενοι οδηγήθηκαν και οδηγούνται στην ανεργία και με την αγορά να μετρά τις πληγές της, από τα τεράστια χρέη.

Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...