Στην κουζίνα: Κουνουπίδι με πατάτες στο... κόκκινο


Απαραίτητη προϋπόθεση για μια υγιεινή διατροφή είναι να ενσωματώνουμε στο μενού μας όσο γίνεται περισσότερα λαχανικά. Μία από τις τροφές υψηλής διατροφικής αξίας για τον οργανισμό μας είναι και το κουνουπίδι, το οποίο μάλιστα η κατανάλωσή του λέγεται ότι προστατεύει από πολλές ασθένειες. Πόσο μάλλον όταν αυτό προέρχεται από φιλικό μας κήπο και γνωρίζουμε πως το έχουν παράγει. Ένα τέτοιο πεντανόστιμο κουνουπίδι μαγειρεύουμε σήμερα. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι πολύ απλά, οπότε... ξεκινάμε!

Υλικά:

1 μεγάλο κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
2 μέτρια κρεμμύδια
5-6 μέτριες πατάτες
3 μέτριες ντομάτες για μαγείρεμα
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ κόκκινο γλυκό κρασί
2/3 του ποτηριού του κρασιού ξύδι
1 ποτηράκι περίπου του κρασιού λάδι
αλάτι
πιπέρι
νερό

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα μπουκετάκι και τα πλένουμε. 

Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με νερό στο οποίο έχουμε ρίξει μέσα το ξύδι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά

Βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι στην κατσαρόλα, πάνω στο ζεστό μάτι και τσιγαρίζουμε, μέχρις ότου το κρεμμύδι μαλακώσει. Προσέχουμε ώστε να μην ξεροψηθεί.

Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τις πατάτες στο ζεστό λάδι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά συνεχώς, προσπαθώντας να φτάσει το λάδι σε όλες.

Λιώνουμε την ντομάτα στο μπλέντερ.

Αφαιρούμε το κουνουπίδι από το νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε αμέσως και την λιωμένη ντομάτα.

Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό στο μπλέντερ, το ανακινούμε καλά, για να μαζέψει ότι ντομάτα έχει μείνει και το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα.

Περιχύνουμε με λίγο λάδι ακόμα.

Τέλος, βάζουμε το κρασάκι, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στο μισό περίπου και κλείνουμε την κατσαρόλα. 

Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά. 

Tips
  • Προσέχουμε να μη στερέψει το νερό, χωρίς να ανοίγουμε συχνά την κατσαρόλα. Αν δεν είστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί, δοκιμάστε τις πατάτες.
  • Αν το νερό αρχίσει να εξατμίζεται, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να ψηθεί λίγο περισσότερο. 
  • Προτιμήστε να ανακατεύεται το φαγητό σας, απλά κουνώντας δεξιά αριστερά την κατσαρόλα από τα χερούλια, με κλειστό καπάκι. Αποφεύγοντας την κουτάλα, δεν θρυμματίζεται το κουνουπίδι.
  • Αν δε θέλετε να βάλετε καθόλου νερό, προσθέστε μία ντομάτα ακόμα.
Καλή μας όρεξη!
Down Time
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Share on Google Plus

About Down Time

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...