Στην κουζίνα: Κουνουπίδι με πατάτες στο... κόκκινο


Απαραίτητη προϋπόθεση για μια υγιεινή διατροφή είναι να ενσωματώνουμε στο μενού μας όσο γίνεται περισσότερα λαχανικά. Μία από τις τροφές υψηλής διατροφικής αξίας για τον οργανισμό μας είναι και το κουνουπίδι, το οποίο μάλιστα η κατανάλωσή του λέγεται ότι προστατεύει από πολλές ασθένειες. Πόσο μάλλον όταν αυτό προέρχεται από φιλικό μας κήπο και γνωρίζουμε πως το έχουν παράγει. Ένα τέτοιο πεντανόστιμο κουνουπίδι μαγειρεύουμε σήμερα. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι πολύ απλά, οπότε... ξεκινάμε!

Υλικά:

1 μεγάλο κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
2 μέτρια κρεμμύδια
5-6 μέτριες πατάτες
3 μέτριες ντομάτες για μαγείρεμα
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ κόκκινο γλυκό κρασί
2/3 του ποτηριού του κρασιού ξύδι
1 ποτηράκι περίπου του κρασιού λάδι
αλάτι
πιπέρι
νερό

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα μπουκετάκι και τα πλένουμε. 

Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με νερό στο οποίο έχουμε ρίξει μέσα το ξύδι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά

Βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι στην κατσαρόλα, πάνω στο ζεστό μάτι και τσιγαρίζουμε, μέχρις ότου το κρεμμύδι μαλακώσει. Προσέχουμε ώστε να μην ξεροψηθεί.

Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τις πατάτες στο ζεστό λάδι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά συνεχώς, προσπαθώντας να φτάσει το λάδι σε όλες.

Λιώνουμε την ντομάτα στο μπλέντερ.

Αφαιρούμε το κουνουπίδι από το νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε αμέσως και την λιωμένη ντομάτα.

Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό στο μπλέντερ, το ανακινούμε καλά, για να μαζέψει ότι ντομάτα έχει μείνει και το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα.

Περιχύνουμε με λίγο λάδι ακόμα.

Τέλος, βάζουμε το κρασάκι, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στο μισό περίπου και κλείνουμε την κατσαρόλα. 

Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά. 

Tips
  • Προσέχουμε να μη στερέψει το νερό, χωρίς να ανοίγουμε συχνά την κατσαρόλα. Αν δεν είστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί, δοκιμάστε τις πατάτες.
  • Αν το νερό αρχίσει να εξατμίζεται, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να ψηθεί λίγο περισσότερο. 
  • Προτιμήστε να ανακατεύεται το φαγητό σας, απλά κουνώντας δεξιά αριστερά την κατσαρόλα από τα χερούλια, με κλειστό καπάκι. Αποφεύγοντας την κουτάλα, δεν θρυμματίζεται το κουνουπίδι.
  • Αν δε θέλετε να βάλετε καθόλου νερό, προσθέστε μία ντομάτα ακόμα.
Καλή μας όρεξη!
Down Time
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...