Ένα μικρό λάθος στο πλύσιμο που μπορεί να καταστρέψει το πρόσωπό σου

21/02/2016
Το να πλένεις το πρόσωπό σου πρωί-βράδυ είναι ο νούμερο 1 κανόνας της καθημερινής ρουτίνας ομορφιάς σου. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο πλένεις το πρόσωπό σου , όταν κάνεις ντουζ, μπορεί να είναι η αιτία ερεθισμού του.
«Παρόλο που πολλές γυναίκες νομίζουν πως το να κάθεσαι με τις ώρες κάτω από το ντουζ, βάζοντας το πρόσωπό σου κάτω από το νερό είναι αναζωογονητικό και κάνει καλό στο δέρμα, η ζέστη και η πίεση του νερού μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο δέρμα σου», εξηγεί η ειδικός Kanye Scott στην Daily Mail.
O ίδιος επισημαίνει πως πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να πλένουν το πρόσωπό τους με τον ίδιο τρόπο που πλένουν το σώμα τους, διατηρώντας έτσι την ίδια θερμότητα και πίεση του νερού.Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι σωστό, καθώς ένα καυτό ντουζ μπορεί να κάνει ζημιά στην ευαίσθητη περιοχή του προσώπου σου, με αποτέλεσμα να σπάσουν ακόμη και τα τριχοειδή αγγεία.Δερματολόγοι, συμφώνησαν πως  το να πλένουμε το πρόσωπό μας με πολύ ζεστό νερό, ναι μεν «υπερ-καθαρίζει» την επιφάνεια του δέρματός μας, αλλά έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται τα φυσικά έλαια που προστατεύουν το πρόσωπό μας από την πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων.Ακόμη ένα τεράστιο λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες, είναι να χρησιμοποιούν το σαμπουάν και το conditioner τους για να πλύνουν το πρόσωπό τους. Η πραγματικότητα είναι, πως το σαμπουάν και το conditioner μπορούν να σπείρουν τον όλεθρο στο πρόσωπό σου, ενώ το νερό που αναμιγνύεται με το σαμπουάν συνδράμει στην αφυδάτωση του δέρματος.
Επομένως, την επόμενη φορά που θα πλύνεται το πρόσωπό σας, χαμηλώστε την πίεση του νερού και προτιμήστε πιο χλιαρή θερμοκρασία.

Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...