Στην Κουζίνα: Μπριάμ φούρνου με τυρί και κρασί


Για να αντιμετωπίσουμε την κούραση, η οποία αυτούς τους μήνες αρχίζει να κάνει την εμφάνισή της, πρέπει να διατρεφόμαστε υγιεινά. Ο οργανισμός μας χρειάζεται φροντίδα και καλό είναι να μην το παραμελούμε! Συχνά πυκνά λοιπόν, καλό είναι να βάζουμε στη διατροφή μας λαχανικά, λαδάκι, κρεμμυδάκια κλπ. Και αν οι μικροί μας φίλοι θα προτιμούσαν κάτι λιγότερο λαδερό, όπως ένα μπιφτέκι, μην αγχώνεστε, υπάρχει λύση που ίσως τους πείσει να καθίσουν μαζί σας στο τραπέζι.

Σήμερα η πρόταση μας περικλείει ένα νοστιμότατο, λίγο ... μεθυσμένο μπριάμ.
Θα χρειαστούμε:

Υλικά για 3 μερίδες (προσαρμόστε ανάλογα)
3 κολοκύθια μεγάλα 
2 μεγάλες πιπεριές
3 ντομάτες μεγάλες ή 2 ντομάτες και μισό κουτί πελτέ
μισό ποτηράκι λευκό κρασί
100 γρ. φέτα
2 σκελίδες σκόρδο
ρίγανη, αλάτι
λίγα φυλλαράκια δυόσμο, ή μαϊντανό ή και τα  δύο
3/4 περίπου του ποτηριού του κρασιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Κόψτε τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε μέτριο σχήμα, σχεδόν τριγωνικό και τοποθετήστε τις σε ένα πυρέξ. 

Κόψτε επίσης τα κολοκύθια σε ροδέλες και προσθέστε τα και αυτά. 

Λιώστε σε ένα μπλέντερ τις ντομάτες (και μαζί με τον πελτέ) ρίξτε τις στο σκεύος.

Τέλος προσθέστε το κρασί (αντί νερό), το σκόρδο, την κομματιασμένη φέτα, το αλάτι, τη ρίγανη, το λάδι και ανακατέψτε τα όλα.

Σκεπάστε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς Κελσίου. 

Αφήστε το φαγητό να ψηθεί για περίπου μία ώρα.

Μόλις περάσει το πρώτο μισάωρο αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο.

Δοκιμάστε τις πατάτες, πριν κλείσετε το φούρνο, για να είστε σίγουροι ότι ψήθηκε το μπριάμ σας, αλλιώς αφήστε το λίγο ακόμη.

Εναλλακτικά:
Μπορείτε να προσθέσετε ότι άλλο λαχανικό θέλετε, π.χ. κουνουπίδι, πιπεριές κλπ.
Αντί σκόρδο κάποιοι προτιμούν, όπως και εγώ κάποιες φορές, να βάζουν κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες. 
Αν θέλετε να γίνει περισσότερο παιδική η συνταγή σας, αφαιρέστε το κρασί αντικαθιστώντας το με νερό ή λίγη ακόμα ντομάτα και προσθέστε πριν να σερβίρετε το πιάτο στους μικρούς μας φίλους, τυρί τριμμένο, όπως θα το σερβίρατε αν επρόκειτο για μακαρόνια και από πάνω του 2-3 ροδέλες βραστά αυγά. Ξεχνούν ότι πρόκειται για λαχανικά και πείθονται να το φάνε ευκολότερα.

Down Time
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...