6 μυστικά που βοηθούν τους αιώνια ντροπαλούς


Συνήθειες που τονώνουν την αυτοπεποίθηση και βελτιώνουν τη ζωή των συνεσταλμένων ανθρώπων

Στο κυνικό σήμερα είναι κάπως άβολο το να ομολογείς ότι δεν έχεις αυτοπεποίθηση. Και παρά το ότι οι ντροπαλοί είναι που, πολλές φορές σώζουν την παρτίδα, με εκείνο το «ένα βηματάκι πίσω», η αλήθεια είναι ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης στις δυνάμεις τους, τους αναγκάζει σε άτακτες υποχωρήσεις σε όλους τους τομείς της ζωής τους.   

Ο ερωτικός στόχος, η δουλειά των ονείρων του, ακόμη και το να πει μια κουβέντα παραπάνω για να υπερασπιστεί το δίκιο του, μπορούν να γίνουν τεράστιος βραχνάς για έναν ντροπαλό άνθρωπο, ο οποίος συνήθως οχυρώνεται πίσω μία «κρούστα» ψεύτικης αυτοπεποίθησης: νευρικά χαμόγελα, ύφος που κάποτε μοιάζει αλαζονικό, αλλά δεν είναι, και φυσικά μόνιμος φόβος ότι τα «φώτα» θα πέσουν πάνω του.   

Αλλά, επειδή οι ντροπαλοί, κάποτε πρέπει να γίνουν κάτι περισσότερο από τους γλυκούληδες, αινιγματικούς τύπους της παρέας / του γραφείου / της πολυκατοικίας, εδώ και χρόνια διευθύνοντες επιχειρήσεων και υπεύθυνοι διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, προτείνουν μία αλάνθαστη φόρμουλα που «χτίζει» αυτοπεποίθηση σε όλους τους τομείς. Να, λοιπόν, η προτεινόμενη συνταγή τους:    

1. Γυμναστείτε: Η αυτοπεποίθηση, λένε, δεν τονώνεται με ωραία και ακριβά ρούχα. Αυτό γίνεται με τη γυμναστική, τον χορό ή κάθε τύπο άσκησης που «χτίζει» και χαρακτήρα και σώμα! 

2. Γίνετε περίεργοι: Αναζητήστε κόσμο με ενδιαφέροντα κοντά στα δικά σας και ξεκινάτε τις ερωτήσεις. «Μη ντρέπεστε», λένε οι ειδικοί, αφού με το να ρωτάς δεν μαθαίνεις μόνο καινούρια πράγματα, αλλά αποκτάς θάρρος και διπλωματικές ικανότητες, χαρίσματα για τα οποία διακρίνονται δημοσιογράφοι και γενικώς επαγγελματίες του λόγου. 

3. Γίνετε εθελοντές:... Και μη φοβάστε να δίνετε. Ο εθελοντισμός είναι μία ισχυρή μορφή κοινωνικοποίησης που δένει τα μέλη μιας ομάδας, καταργώντας ανούσιες τυπικότητες και φόβους επικοινωνίας. Επίσης, το να χαρίζεις και να θες να δίνεις, σε φέρνει πιο κοντά στους άλλους, χωρίς να χρειαστεί να προσπαθήσεις πολύ. 

4. Κοιμηθείτε περισσότερο (και καλύτερα): Ο καλός ύπνος δεν ξεκουράζει απλώς μυαλό και σώμα. Ρυθμίζει τη διάθεση, καταργεί τη νευρικότητα, οξύνει το πνεύμα και τονώνει την αυτοπεποίθηση. 

5. Μιλήστε (ακόμη και μόνοι σας): Ναι, συνήθως γελάμε με όσους «προβάρουν» στον καθρέφτη αυτά που θέλουν να πουν στον εργοδότη τους, τον σύντροφο ή τον φίλο τους που τους ζορίζει. Αλλά δεν είναι για γέλια. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι, όταν προβάρουμε φωναχτά μόνοι μας, αυτό που δεν τολμάμε να πούμε σε κάποιον άλλο, έχουμε κάνει τη μισή διαδρομή. Έχουμε πάρει την απόφαση να «πατήσουμε πόδι». 

6. «Διδάξτε»: Ξέρετε κάτι καλά, σωστά; Γνωρίζετε τα πάντα για μία ταινία, ένα σπορ, τον αγαπημένο σας συγγραφέα; Μην το κρατάτε μόνο για εσάς. Όταν μοιραζόμαστε τη γνώση για κάτι που κατέχουμε καλά, λένε οι ειδικοί, από τη μία γινόμαστε πιο ενδιαφέροντες κι από την άλλη κερδίζουμε τη σιγουριά ότι ξέρουμε κάτι, όπως κανένας άλλος, ότι έχουμε έναν τομέα που ξεχωρίζουμε. Πέρα από το τι ισχυρίζονται τα εγχειρίδια αυτοβοήθειας για το πώς τονώνεται η αυτοπεποίθηση μας, η ρεαλιστική προσέγγιση λέει ότι το «κοκκίνισμα» στα μάγουλα δύσκολα αποβάλλεται... Ούτε φυσικά μπορούν να εφαρμοστούν όλες μαζί οι συμβουλές. Παρ' όλα αυτά, οι ειδικοί επιμένουν ότι ο συνδυασμός δύο τέτοιου είδους συμβουλών σίγουρα «χτίζει» χαρακτήρα και βοηθά σε στιγμές που πρέπει να διεκδικήσουμε κάτι σημαντικό για τη 

Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...