Η Στεφανίδη έσπασε το φράγμα των 4.90μ. και έγινε η 4η καλύτερη στον κόσμο


H προσπάθεια της Στεφανίδη στα 4.90μ.   (Φωτογραφία:  Associated Press )

21/02/2016
Aθήνα
Ιστορική ημέρα για την Κατερίνα Στεφανίδη, καθώς στο μίτινγκ της Νέας Υόρκης έγινε η πρώτη Ελληνίδα που σπάει φράγμα των 4,90 μ. στο επί κοντώ και μόλις η δεύτερη κορυφαία φέτος στον πλανήτη. Η μόνη που έχει κάνει καλύτερη επίδοση είναι η Αμερικανίδα Σουρ με 5,03μ.


Η 26χρονη αθλήτρια πέρασε χωρίς λάθος τα 4,50 μ., 4,60 μ., 4,70 μ., και 4,80 μ και είχε ενα χαμένο άλμα στα 4,90 μέτρα.

Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 5,00 μ. ύψος που η Ελληνίδα ειχε την ευκαιρία να δει για πρώτη φορά σε αγώνα.
Η Ντέμι Πέιν ήταν δεύτερη επίσης με 4,90 μ. και η Σάντι Μόρις τρίτη με 4,70 μετρα. Η Στεφανίδη βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού της Νικόλ Κυριακοπούλου το οποίο ήταν 4,81 μ. από την περασμένη εβδομάδα (14/2) στη Στοκχόλμη, αλλα και το 4,83 μ. του ανοιχτού πίσης της Κυριακοπούλου από τις 4/7/2015.
Oι καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών: Ισινμπάγεβα 5,06μ., Σουρ 5,03μ., Σίλβα 4,91μ., Στεφανίδη 4,90μ.
Δείτε την προσπάθειά της Κατερίνα Στεφανίδη εδώ.
Στεφανίδη: «Νομίζω ότι μπορώ και παραπάνω αλλά δεν βιαζόμαστε»
Χαρούμενη για το αποτέλεσμα του αγώνα και φυσικά γιά το νέο πανελλήνιο ρεκόρ η Κατερίνα Στεφανίδη σχεδόν αμέσως μετά την εντυπωσιακή της πτήση στα 4,90 μ. τόνισε στο stivoz.gr :

«Όπως είχα πει και πριν από λίγο καιρό περιμέναμε ένα μεγάλο άλμα. Νομίζω ότι μπορώ και παραπάνω αλλά δεν βιαζόμαστε». 

Σε ότι αφορά τις… επόμενες κινήσεις η πρωταθλήτρια Ευρώπης και μεγάλη ελπίδα για σπουδαίες διεθνείς διακρίσεις φέτος, ξεκαθάρισε: «Σκόπευα να βρω άλλον ένα αγώνα πριν το παγκόσμιο αλλά έχουμε ήδη αρκετά συμπεράσματα και μάλλον θα συνεχίσουμε την προετοιμασία. Ανάλογα πως θα πάει η προπόνηση ανάλογα θα αποφασίσουμε και για επόμενο αγώνα εάν δούμε ότι χρειάζεται. Ετοιμαζόμαστε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Πόρτλαντ. Εκεί είναι ο πρώτος μεγάλος στόχος».

Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...