Στην Κουζίνα: Πολύχρωμη σαλάτα με πένες, σπανάκι και σος βαλσάμικου


Μουντή και γκρι Κυριακή η σημερινή! Από αυτές που δεν σου φτιάχνουν τη διάθεση! Μου αρέσει το χρώμα στη φύση και το αναζητώ κάτι τέτοιες μέρες! Αφού λοιπόν δεν μου έκανε τη χάρη ο καιρός, αποφάσισα να κάνω μόνη μου χάρη στον εαυτό μου, φτιάχνοντας ένα φαγητό γεμάτο χρώματα και γλυκιά γεύση!
Ίσως να μην ταιριάζει με την γκρι μονοτονία της σημερινής Κυριακής, αλλά για σκεφτείτε το αλλιώς... αυτό ακριβώς θέλω, να μας φτιάξει τη διάθεση!

Βάλαμε χρώμα λοιπόν σήμερα στο φαγητό μας και φτιάξαμε αυτή την υπέροχη, χρωματιστή, γλυκιά μακαρονοσαλάτα. Σας την προτείνουμε!

Θα χρειαστείτε...

Υλικά (για 3 άτομα):
300 γρ. σπανάκι
1/2 πακέτο περίπου πολύχρωμες πένες
1 πορτοκάλι
20 περίπου ντοματίνια
λίγο αλάτι 

Για τη σος:
2 κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
λίγο αλάτι

Εκτέλεση:
1. Πλένουμε καλά και κόβουμε το σπανάκι. Το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.

2. Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα και αφού προσθέσουμε αλάτι, το αφήνουμε να βράσει. Τοποθετούμε τις πένες, μόλις αρχίσει να κοχλάζει και τις αφήνουμε να ψηθούν καλά. Δοκιμάζουμε ώστε να είμαστε σίγουροι-ες ότι έχουν ψηθεί, αλλά προσέχουμε να μην λιώσουν. Τις σουρώνουμε και τις προσθέτουμε στο μπολ με το σπανάκι.

3. Καθαρίζουμε και κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια και τα προσθέτουμε και αυτά.

4. Καθαρίζουμε το πορτοκάλι, αφαιρούμε όσο γίνεται περισσότερο το άσπρο στρώμα κάτω από τον φλοιό του και το κόβουμε πρώτα σε φέτες και έπειτα σε μικρά τριγωνικά κομμάτια.  

5. Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε όλα τα υλικά της σος και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Όσο λιγότερο νιώθουμε το μέλι στο κουτάλι/ πιρούνι, τόσο καλύτερα έχουμε ανακατέψει τη σος.

5. Τέλος, την προσθέτουμε στο μπολ με όλα τα προηγούμενα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε μία πολύ γευστική, υγιεινή και γλυκιά σαλάτα!

Καλή σας όρεξη!
Down Time
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...