Στην Κουζίνα: Τρουφάκια με μανταρίνι


Επιστροφή στα γλυκά! Πάντα με μέτρο βέβαια! Η υγεία μας κυρίως και μετά η σιλουέτα μας προηγούνται. Ας μην τις επιβαρύνουμε με συχνή κατανάλωση ζάχαρης! 

Να την αποφύγουμε όμως τελείως, δεν γίνεται. Για αυτό το λόγο "προσφέρουμε" σήμερα ένα πολύ ελαφρύ γλυκάκι! Ιδανικό και για τους μικρούς μας φίλους! Απολαύστε το!!!

Θα χρειαστείτε...

Υλικά
Φλούδες από 6 μανταρίνια
1 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα ψιλοτριμμένα και καβουρδισμένα
Λίγο κονιάκ
Λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τις φλούδες, ώσπου να μαλακώσουν.

2. Τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ, για να τις ψιλοκόψουμε.

3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες φλούδες, την φρυγανιά, τη ζάχαρη άχνη, τα αμύγδαλα, το κονιάκ και ζυμώνουμε τα υλικά. 

4. Πλάθουμε μπαλίτσες

5. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί (χαρτί κουζίνας) τις μπαλίτσες που φτιάξαμε, μέχρι να στεγνώσουν.

6. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, αφού στεγνώσουν.

Tips 
Εάν το μείγμα είναι αραιό (βήμα 3), συμπληρώνουμε φρυγανιά, ώσπου η ζύμη να μπορεί να πλαθεί σε μπαλίτσες. 

Καλή μας όρεξη!!!
Down Time
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

About Down Time

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...