Το 2015 ήταν το θερμότερο έτος στην ιστορία



Το 2015 ήταν με διαφορά το θερμότερο έτος στην ιστορία, ξεπερνώντας όπως αναμενόταν εδώ και μήνες το προηγούμενο ρεκόρ που είχε θέσει το 2014, όπως ανακοίνωσαν επίσημα Αμερικανοί αξιωματούχοι της NASA και της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ), που κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα χρησιμοποιώντας ανεξάρτητες μετρήσεις.

Η επίσημη καταγραφή των θερμοκρασιών ξεκίνησε τη δεκαετία του 1880, ενώ είναι αξιοσημείωτο πως τα δέκα θερμότερα έτη στην ιστορία έλαβαν όλα χώρα μετά το 1998, αποτελώντας ενδεικτική τάση της κλιματικής αλλαγής και της επιτακτικής ανάγκης καταπολέμησής της.

Το 2015 ήταν 0,75 βαθμούς Κελσίου θερμότερο από το μέσο όρο μεταξύ 1961 και 1990, ενώ το 2014, ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ, ήταν θερμότερο κατά 0,57 βαθμούς.

Το 1998 είναι η μόνη άλλη φορά που ένα έτος ήταν τόσο θερμότερο από το προηγούμενο, λόγω ενός ιδιαίτερα ισχυρού φαινομένου Ελ Νίνιο.

Με την εξαίρεση του 1998, τα υπόλοιπα 15 από τα 16 θερμότερα έτη που έχουν καταγραφεί ποτέ, έλαβαν χώρα από το 2001 μέχρι σήμερα. 

Η μακρόχρονη υπερθέρμανση του πλανήτη έχει οδηγήσει μεταξύ άλλων σε οδυνηρές συνέπειες, με οκτώ από τα δέκα πιο θανατηφόρα κύματα καύσωνα παγκοσμίως να συμβαίνουν μετά το 1997.

Αν και μόνο πρόχειρες εκτιμήσεις των θανάτων από θερμοπληξία είναι διαθέσιμες, σύμφωνα με στοιχεία από το Κέντρο Έρευνας Επιδημιολογίας Καταστροφών στις Βρυξέλλες, οι νεκροί κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών αγγίζουν τους 140.000, με τους περισσότερους από τους θανάτους να λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του μεγάλου κύματος καύσωνα στην Ευρώπη το 2003 και στη Ρωσία το 2010.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr via real.gr
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε... 
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...