Στην Κουζίνα: Πένες με κρέμα γάλακτος και μπρόκολο

17/11/2015

Και απλό και υγιεινό και πανεύκολο πιάτο!!! Προτείνεται! 

Το ξέρετε ότι ένα από τα φαγητά που αμελούμε να βάλουμε στη διατροφή μας είναι το μπρόκολο; Πολλοί οργανισμοί υγείας όμως συστήνουν να το εντάσουμε συχνά στη διατροφή μας, μια και οι ευεργετικές ιδιότητές του είναι πολλές. Δρα ως αντικαρκινικό τρόφιμο, βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού, βελτιώνει την υγεία της επιδερμίδας μας λόγω των πολλών βιταμινών, τονώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και πολλά άλλα.

Πως θα καταφέρουμε όμως να τρώμε συχνά μπρόκολο χωρίς να δυσανασχετεί κανείς στο σπίτι; Πως να το συνδυάσουμε ώστε να μη το τρώμε μόνο ως σαλάτα;

Έχουμε μία υπέροχη ιδέα για εσάς, που θα την απολαύσετε μικροί και μεγάλοι! Ναι, με μακαρόνια, με το αγαπημένο φαγητό όλων. Θα χρειαστούμε:

Υλικά για 2 άτομα:
1/2 μπρόκολο
1 κρέμα γάλακτος light των 200 ml περίπου
1/2 πακέτο πένες
12 ντοματίνια
τυρί γκούντα

Εκτέλεση

Πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση.

Πλένουμε το μπρόκολο και το κόβουμε σε κομμάτια, όχι πολύ μικρά.

Βράζουμε το μπρόκολο για τόση ώρα ώστε να ψηθεί λίγο παραπάνω από το κανονικό και να λιώσει ελαφρά. Με αυτόν τον τρόπο θα ενσωματωθεί καλύτερα στη σάλτσα.

Βάζουμε τις πένες σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό και τις αφήνουμε μέχρις ότου ψηθούν. Φροντίζουμε να ανακατεύουμε συχνά, ώστε να μη κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας. Τα προτιμάμε al tente.

Αφού αδειάσουμε το νερό από τα μακαρόνια τα τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας ταυτόχρονα το μπρόκολο, την κρέμα γάλακτος και τα ντοματίνια.
Ανακατεύουμε συνέχεια αλλά προσεκτικά, ώστε να μη λιώσει τελείως το μπρόκολο.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε με όσο τυρί θέλουμε.

Το φαγητό φτάνει στο top της γεύσης του μετά το 2ο λεπτό παραμονής του στο πιάτο!

Καλή σας όρεξη!!!!!

Down Time
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

About Down Time

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...