Παρίσι: Πρόστιμο 68 ευρώ σε όσους πετούν τα αποτσίγαρά τους στον δρόμο

3/10/2015
350 τόνοι τσιγάρων κάθε χρόνο στους δρόμους
Πρόστιμο ύψους 68 ευρώ θα καλούνται να πληρώσουν από την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου όσοι πετούν τα αποτσίγαρά τους στους δρόμους του Παρισιού.

Υπολογίζεται ότι 350 τόνοι τσιγάρων πετιούνται κάθε χρόνο στους δρόμους του Παρισιού. Μόνο ένα αποτσίγαρο χρειάζεται 4-12 χρόνια για να αποσυντεθεί, και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου απελευθερώνει βαρέα μέταλλα και ρύπους όπως νικοτίνη, μόλυβδο και κάδμιο στο περιβάλλον. Αυτές οι τοξικές ουσίες είναι επιβλαβείς για την τοπική πανίδα και χλωρίδα, ενώ όταν καταλήγουν σε υπονόμους, μολύνουν επίσης το νερό.

«Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων και απαιτεί αυξημένη επαγρύπνηση. Μετά από αυτή την περίοδο αύξησης της ευαισθητοποίησης, οι κυρώσεις θα γίνουν πολύ αυστηρότερες. Από την 1η Οκτωβρίου, το πρόστιμο για ρίψη τσιγάρων στον δρόμο θα αυξηθεί από τα 35 στα 68 ευρώ», είχε δηλώσει πρόσφατα ο αντιδήμαρχος του Παρισιού Μαό Πενινού.
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...