8 τρόποι για να χάσετε το βάρος που πήρατε στις καλοκαιρινές διακοπές


Για τους περισσότερους από εσάς οι καλοκαιρινές διακοπές τελειώσανε και έχετε μείνει με τις όμορφες αναμνήσεις. Όμως εκτός από τις αναμνήσεις μπορεί να σας έχουν ξεμείνει και μερικά περιττά κιλά, τα οποία θέλετε να διώξετε ώστε να αποκτήσετε το σώμα που είχατε πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας.

Πίνετε νερό. Αυτή η συμβουλή είναι συνηθισμένη, αλλά θα τη τονίζω συνεχώς, γιατί είναι απαραίτητη αν θέλετε να χάσετε βάρος. Ιδίως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές όλοι θα έχετε κατακρατήσεις, εξαιτίας του ποτού και του φαγητού και πίνοντας αρκετά υγρά, θα μπορέσετε να ξεφουσκώσετε. Επίσης, ένας άλλος λόγος που πρέπει να πίνετε νερό, είναι ότι οι περισσότεροι μπερδεύετε τη δίψα με την πείνα, γι αυτό την επόμενη φορά που θα νιώσετε πεινασμένοι, πιείτε πρώτα ένα ποτήρι νερό.

Μετρήστε μέχρι το 10. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο πόθος για κάτι αλμυρό ή γλυκό διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Έτσι, πριν ενδώσετε, μετρήστε μέχρι το 10 και θα διαπιστώσετε, ότι θα ξεχάσετε το αίσθημα της πείνας.

Μην κάνετε πολλές αλλαγές ταυτόχρονα. Όσο ήσασταν διακοπές νιώθατε ξέγνοιαστοι και οι ρυθμοί σας ήταν τελείως διαφορετικοί. Γυρίζοντας όμως πίσω, πρέπει να προσαρμοστείτε και πάλι στη ρουτίνα της καθημερινότητας και μαζί με όλα αυτά, έχετε να σκεφτείτε και το βάρος σας. Αν θέλετε να πετύχετε μια απώλεια κιλών, πρέπει να κάνετε τις αλλαγές σταδιακά, διαφορετικά θα απογοητευτείτε και θα σταματήσετε την προσπάθεια. Αν για παράδειγμα δεν είχατε συνηθίσει να τρώτε φρούτα, αρχίστε με το να καταναλώνετε ένα την ημέρα και σιγά σιγά αυξήστε την ποσότητα. Με το ίδιο σκεπτικό, κάντε και τις υπόλοιπες διατροφικές αλλαγές.

Μήπως ήπιατε πολύ το καλοκαίρι; Αν ναι τότε μειώστε το αλκοόλ και θα διαπιστώσετε, ότι θα ξεφουσκώσετε σε λίγες μέρες. Επίσης, να θυμάστε ότι ένα ποτό ορίζεται το ένα κουτάκι μπίρα (330 ml) ή ένα γεμάτο ποτηράκι κρασιού (περίπου 145 ml) ή περίπου 45 ml ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Η ήπια κατανάλωση αλκοόλ σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή, μπορεί να έχει κάποια θετικά για την υγεία και να μην επιβαρύνει τη σιλουέτα. Άρα, παν μέτρο άριστον.

Αρχίστε να γράφετε σημειώσεις για τον εαυτό σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να μείνετε μακριά από το ψυγείο. Επίσης, ένα καλό κόλπο είναι, να βάλετε ένα αυτοκόλλητο στα ντουλάπια, το οποίο θα σας υπενθυμίζει, ότι δεν πρέπει να ενδώσετε στις λιχουδιές.

Να έχετε πάντα στα γεύματα σας λίγη πρωτεΐνη. Έρευνες έχουν δείξει ότι η πρωτεΐνη παρατείνει την αίσθηση πληρότητας και απαιτεί περισσότερη ενέργεια από τον οργανισμό για να τη χωνέψει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να νιώθετε λιγότερο πεινασμένοι στο επόμενο γεύμα. Απλά μην το παρακάνετε, αντ' αυτού κάνετε πάντα έναν συνδυασμό από όλες τις ομάδες τροφίμων.

Σκεφτείτε θετικά. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι μια σημαντική αιτία της υπερφαγίας. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας να επικεντρώνεται στα θετικά σας σημεία και όχι στις αδυναμίες σας. Για παράδειγμα αγοράστε ρούχα που κολακεύουν το τρέχον βάρος σας και κάνετε το κατάλληλο μακιγιάζ, ώστε να νιώθετε ελκυστικές.


Χαλαρώστε! Μπορεί να γυρίσατε από τις διακοπές και οι υποχρεώσεις να τρέχουν, όμως δεν πρέπει να σας πιάσει πανικός. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Yale διαπίστωσε, ότι οι γυναίκες που έκκριναν πολύ κορτιζόλη, μια ορμόνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του στρες, έτρωγαν περισσότερα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Αν το άγχος έχει κατακλύσει τη ζωή σας, τότε βρείτε τρόπους για να χαλαρώνετε, όπως είναι η εκμάθηση της γιόγκα, ο διαλογισμός, ή απλές ασκήσεις αναπνοής.
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε... 
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...