Στην Κουζίνα: Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα ή αλλιώς Spaggetti Napolitana... η υγιεινή!


Τι θα φτιάξουμε σήμερα;;;
Spaggetti Napolitana
Ένα από τα αγαπημένα
φαγητά, μικρών και μεγάλων είναι τα μακαρόνια. Είναι κοινό μυστικό! Αν μπορούσαμε θα τρώγαμε σχεδόν κάθε μέρα. Η' μήπως μπορούμε; Αυτό δε κάνουν άλλωστε οι Ιταλοί;;;

Ξεκινάμε λοιπόν να φτιάξουμε μία ωραία κόκκινη σάλτσα Ναπολιτάνα. Μας είπαν ότι είναι έτσι και η αυθεντική. Χωρίς πελτέ δηλαδή. Δε ξέρω, σίγουρα πάντως είναι η "υγιεινή" και ό,τι πρέπει για να τη βάλετε στη διατροφή σας ακόμα κι αν κάνετε δίαιτα! Η κόκκινη σάλτσα με μακαρόνια προτείνεται άλλωστε από τους περισσότερους διαιτολόγους . 

Υλικά για 4-5 μερίδες

5 μέτριες ντομάτες κόκκινες, ξεφλουδισμένες (και ξεσποριασμένες αν θέλετε)
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κουτ.γλυκού ζάχαρη
1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
Μισό φλιτζάνι περίπου ελαιόλαδο. 
Μαϊντανό ψιλοκομμένο, περίπου 15 κλωναράκια
15 φύλλα βασιλικού
Αλάτι

Πιπέρι
4 μπαλάκια μπαχάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρολάκι ή αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε στο multi τις ντομάτες και τις χτυπάμε.

Τις ρίχνουμε στο σωταρισμένο κρεμμύδι.
Αφήνουμε να πάρει βράση για μισό λεπτό περίπου και προσθέτουμε 4 κουταλιές περίπου πουμαρό (σε μορφή ντομάτας) ή κάτι ανάλογο και το κρασί.
Ανακατεύοντας συνέχεια, βάζουμε τέλος και τον μαϊντανό και το μισό βασιλικό.
Ανακακατεύουμε για λίγο ακόμα.
Ρίχνουμε το μπαχάρι και τη ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσει με σκεπασμένο σκεύος, μέχρι να αρχίσει να πήζει (μερικώς, μια και δεν έχει πελτέ). Η σάλτσα προτείνουμε να ψηθεί σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Λίγο πριν να κλείσουμε το μάτι και ενώ είναι σχεδόν έτοιμη προσθέτουμε τον υπόλοιπο βασιλικό.
Βράζουμε λίγα λεπτά ακόμη και... αυτό ήταν. 

Προτείνουμε να τη σερβίρετε με spaggettini και λίγο κίτρινο τυράκι! 

Καλή μας όρεξη!
Down Time
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

About Down Time

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...