Στην κουζίνα: Λιγκουίνι με σάλτσα pesto μαϊντανού

26/08/2015

Η σάλτσα pesto είναι μία σάλτσα με μεγάλη αντιοξειδωτική δράση, λόγω του μαϊντανού. Σε συνδυασμό με την ωραία της γεύση μας ωθεί να την βάζουμε συχνά στη διατροφή μας.

Υλικά
1 πακέτο λιγκουίνι (500 γρ.)
100 γρ. παρμεζάνα
1 ματσάκι μαϊντανό 
1 σκελίδα σκόρδο
7 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές κουκουνάρι
Πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά και τα σουρώνετε. 

Καβουρντίστε ελαφρά το κουκουνάρι σε ελάχιστο λάδι.
Στο μπλέντερ τοποθετείστε τα φύλλα του μαϊντανού, αφού τα έχετε πλύνει, έχετε κρατήσει μόνο τα φύλλα και τα έχετε στεγνώσει καλά. Προσθέστε το κουκουνάρι, το σκόρδο, το λάδι, λίγο αλάτι και το πιπέρι και χτυπήστε όλα μαζί τα υλικά.
Αν η σάλτσα σας γίνει αρκετά πηχτή, προσθέστε 1-2 κουταλιές λάδι, αναλόγως την επιθυμία σας και χτυπήστε ξανά τα υλικά. 
Το μείγμα είναι έτοιμο. 
Το ρίχνετε στην παρμεζάνα. Περιχύνετε τα ζυμαρικά και σερβίρετε. 

Εναλλακτικά
Μία άλλη προσέγγιση της σάλτσας pesto είναι να ρίξετε στα υλικά στο μπλέντερ και την μισή παρμεζάνα και να τα χτυπήσετε. Η υπόλοιπη μισή θα μείνει, όπως και παραπάνω, για το τέλος. 

Για το τέλος...
Στολίστε τα πιάτα σας με φύλλα μαϊντανού, ντοματίνια και κουκουνάρι, δίνοντας έτσι μία πιο επίσημη νότα στο γεύμα σας!
Καλή μας όρεξη!

Down Time
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

About Down Time

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...