Τι συμβαίνει όταν φιλάμε τον/την αγαπημένο μας;

Είναι αναμφίβολα μια τρυφερή στιγμή για κάθε ζευγάρι...
12/08/2015
Επειδή τα χείλη μας είναι έως και 200 φορές πιο ευαίσθητα στα εξωτερικά ερεθίσματα από τα δάχτυλά μας, ολόκληρο το σώμα μας «συμμετέχει» και αντιδρά τη στιγμή του φιλιού.
Η κοντινή απόσταση ανάμεσα στους δύο συντρόφους διεγείρει την όσφρηση και εντείνει την ερωτική διάθεση, καθώς η φυσική μυρωδιά του σώματος φτάνει στα ρουθούνια.
Περισσότεροι από 100 μύες σε ολόκληρο το σώμα ενεργοποιούνται με ένα παθιασμένο φιλί (24 από αυτούς στο πρόσωπο).
Οι σιελογόνοι αδένες ξεκινούν τη δική τους «γυμναστική» και η κυκλοφορία του αίματος αυξάνεται στα... επίμαχα σημεία του σώματος.
Οι επινεφρίδιοι αδένες αρχίζουν να απελευθερώνουν αδρεναλίνη, οι παλμοί της καρδιάς αυξάνονται, η ανάσα γίνεται πιο βαριά και οι παλάμες αρχίζουν να ιδρώνουν.
Ο εγκέφαλος με τη σειρά του εκκρίνει ντοπαμίνη, ένα νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται άμεσα με το αίσθημα της απόλαυσης. Ταυτόχρονα, άλλα τμήματα του εγκεφάλου «απενεργοποιούνται» παροδικά, απομακρύνοντας κάθε αρνητικό συναίσθημα.
Η υπόφυση αρχίζει να απελευθερώνει τη λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης» (οξυτοκίνη ή ωκυτοκίνη), η οποία εντείνει το δέσιμο και την οικειότητα μεταξύ των δύο συντρόφων.
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...