Πολιτιστικό Φεστιβάλ Αρκαλοχωρίου 2015: Τα ονόματα, το πρόγραμμα και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες


13/08/2015
ο μεγαλύτερο πολιτιστικό φεστιβάλ της Κρήτης για το 2015 πραγματοποιείται
για πρώτη φορά στο πανέμορφο Δημοτικό Θέατρο Αρκαλοχωρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης από την Τετάρτη 2 έως την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου.



Ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Πάνος Κατσιμίχας, ο Μπάμπης Στόκας, τα Κίτρινα Ποδήλατα, οι Imam Baildi, ο Μιχάλης Τζουγανάκης, η Παιδική θεατρική παράσταση «Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία», η Μουσικοχορευτική πολιτιστική παράσταση με μουσική και χορούς της Πελοποννήσου και της Κρήτης θα κάνουν μαγικές τις πρώτες φθινοπωρινές μας νύχτες και θα φορτίσουν με αισιοδοξία τις μπαταρίες μας για τη σεζόν που έρχεται!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου
Μουσικοχορευτική Παράσταση 
Κρήτη- Πελοπόννησος 
«Ένα βράδυ μαζί»

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 
Μίλτος Πασχαλίδης
«20 χρόνια»
«Ότι αγαπάς δεν τελειώνει»

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου
Μπάμπης Στόκας
Πάνος Κατσιμίχας
Κίτρινα Ποδήλατα

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου
Imam Baildi

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου
Μιχάλης Τζουγανάκης

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου
Παιδιή Θεατρική Παράσταση 
«Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία»

1.Το Δημοτικό Θεατρο Αρκαλοχωρίου

Ο χώρος που διοργανώνεται το Πολιτιστικό Φεστιβάλ Αρκαλοχωρίου, είναι ένα πανέμορφο πέτρινο θεατράκι περιορισμένων θέσεων στην περιοχή του Ηρακλείου στο Αρκαλοχώρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Το Αρκαλοχώρι απέχει από το Ηράκλειο 15-20 λεπτά με αυτοκίνητο και είναι ένα από τα ορεινά χωριά του Ηρακλείου.
Προτείνουμε να έχετε μαζί σας ελαφρύ μπουφάν για να απολάυσετε καλύτερα τα θεάματα. Στο χώρο μπορείτε να προμηθευτείτε σε ιδιαίτερα καλές τιμές φαγητό και ποτό.

2. Εισιτήρια & Δωρεάν παραστάσεις.

Διατίθενται περιορισμένα εισιτήρια για τις 4 μέρες του φεστιβάλ στην προνομιακή τιμή των 25.00€. Τα μονοήμερα εισιτήρια κοστίζουν 10.00€. Η Μουσικοχορευτική παράσταση της Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου & η Παιδική Θεατρική Παράσταση της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου είναι δωρεάν για όλους. Παιδιά κάτω των 10 ετών έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα θεάματα του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Αρκαλοχωρίου.

3.Ώρες που πραγματοποιούνται οι συναυλίες

Οι πύλες ανοίγουν από τις 19.30. Ώρα έναρξης συναυλίας 21.30. Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου η παιδική θεατρική παράσταση « Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία» ξεκινάει στις 20.00.

4.Τι μπορώ να κάνω αν έρθω από νωρίς;

Στην περίπτωση που επιθυμείτε να δείτε το Αρκαλοχώρι μπορείτε να έρθετε από νωρίς και να περιηγηθείτε στην 12η Παγκρήτια Αγροτική Έκθεση Αρκαλοχωρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου η οποία λειτουργεί Καθημερινές 17.30- 22.30 και Σαββατοκύριακο 10.30-22.30. Στην Έκθεση μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες με θέματα όπως social media marketing, branding, εναλλακτικές καλλιέργειες κ.α από δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα. Πρόγραμμα μπορείτε να δείτε στο www.alfaexpo.gr. Το εισιτήριο για την Έκθεση ανέρχεται στα 2€ και το προμηθεύεστε από την είσοδο της έκθεσης.

5.Πως μπορώ να έρθω στο Δημοτικό Θέατρο Αρκαλοχωρίου;

Στο Δημοτικό θέατρο Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας μπορείτε να έρθετε με αυτοκίνητο & το Κτελ.

Διαδρομή με Αυτοκίνητο:

Από Ηράκλειο προς Αρκαλοχώρι
Πάρτε την Επαρ.Οδ. Καλλονής - Γδόχια προς Αγίας Παρασκευής για Αρκαλοχώρι
Κατευθυνθείτε βορειοανατολικά στην Λεωφ. Ικάρου προς Γράμμου 
Στροφή δεξιά στη(ν) Λεωφ. Στέλιου Καζαντζίδη
Συνεχίστε ευθεία 
260 μ
Μείνετε αριστερά 
Στροφή αριστερά στη(ν) Επαρ.Οδ. Κνωσσού - Χάρακας 
Ανοιχτή στροφή αριστερά στη(ν) Επαρ.Οδ. Καλλονής - Γδόχια 
Στρίψτε δεξιά προς Αγίας Παρασκευής (σήματα για Περίφερειακή Οδὀς) 
Συνεχίστε στην Αγίας Παρασκευής προς τον προορισμό σας για Αρκαλοχώρι 
Στροφή αριστερά στη(ν) Αγίας Παρασκευής 
Κλειστή στροφή δεξιά προς Αγίου Κωνσταντίνου 
Στρίψτε αριστερά προς Αγίου Κωνσταντίνου 
Στροφή αριστερά στη(ν) Αγίου Κωνσταντίνου 
Στροφή δεξιά στη(ν) Πατριάρχου Γρηγορίου 
63 μ
Στρίψτε αριστερά 
Φτάσατε στο Αρκαλοχώρι.

6.Υπάρχει πρόσβαση ΑμεΑ;

Ναι. Το Δημοτικό Θέατρο Αρκαλοχωρίου είναι φιλικό στους επισκέπτες με κινητικά προβλήματα. Υπάρχουν στο χώρο τουαλέτες και η πρόσβαση είναι εύκολη για όλους.

7.Υπάρχει Δωρεάν Παρκινγκ; 

Ναι υπάρχει ευρύχωρος δωρεάν χώρος στάθμευσης.

8.Που μπορώ να βρώ περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των υπόλοιπων εκδηλώσεων;

Περισσότερες πληροφορίες για το Πολιτιστικό Φεστιβάλ Αρκαλοχωρίου μπορείτε να δείτε εδώ: www.alfaexpo.gr, www.facebook.com/ALFAEXPO ακόμη και να μας ρωτήσετε προσωπικά στο info@alfaexpo.gr ή και τηλεφωνικώς στο 210 2772244. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε και να λύσουμε όποια απορία και αν έχετε σχετικά με το Πολιτιστικό Φεστιβάλ Αρκαλοχωρίου.

Οι καλλιτέχνες

Μίλτος Πασχαλίδης «20 χρόνια» Ότι αγαπάς δεν τελειώνει» 

Για μαθηματικός ξεκίνησε, αλλά τελικά τον κέρδισε η μουσική για τα καλά και έτσι φέτος ο Μίλτος Πασχαλίδης συμπληρώνει αισίως 20 συνεχή χρόνια προσωπικής δισκογραφίας. Ένα τέτοιο γεγονός δεν μπορεί παρά να γιορταστεί με τον πιο αυτονόητο, για έναν μουσικό τρόπο,μια σειρά συναυλιών σε όλη την Ελλάδα. 

Αυτό που φέρνει μαζί της η πρώτη εικοσαετία είναι μια σειρά από σπουδαίες μπαλάντες - κάποιες πιο ηλεκτρισμένες - μερικά δυνατά λαϊκά που εξέφρασαν το μη προφανές και τίτλοι που αποτέλεσαν την μουσική υπόκρουση μιας μεθυσμένης πορείας: Η μόνη μου πατρίδα είναι ο χρόνος, Κακές συνήθειες, Παραμύθι με Λυπημένο τέλος, Στα είπα όλα, Τα μπλουζ της άγριας νιότης, Ηράκλειο – Καλαμάτα, Απουσία, Σου τηλεφωνώ, Βυθισμένες άγκυρες και πολλά άλλα.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Μιρέλλα Πάχου- πιάνο, ακορντεόν, Δημήτρης Σινογιάννης- κιθάρες, Πάρις Περυσινάκης – λύρα, Δημήτρης Μουτάφης- μπάσο, Ηλίας Δουμάνης-τύμπανα «Τα χρόνια, από μόνα τους, ίσως και να μην έχουν σημασία. Σημασία έχει με ποιους τα μοιράζεσαι». Μίλτος Πασχαλίδης
Μπάμπης Στόκας, Πάνος Κατσιμίχας, Κίτρινα Ποδηλατα

Η μουσική του Πάνου Κατσιμίχα δε χρειάζεται συστάσεις. Μας συντροφεύει μέχρι σήμερα ζεστή, ζωντανή και αληθινή, με στίχους πάντα επίκαιρους, άλλοτε κοινωνικούς και πολιτικούς, άλλοτε ερωτικούς, ευαίσθητους και την ίδια στιγμή καυστικούς.
Μαζί του, το γνωστό για τις ιδιαίτερες live εμφανίσεις του, ροκ συγκρότημα Κίτρινα Ποδήλατα, με ανεξάντλητη ενέργεια και εκρηκτική σκηνική παρουσία, αποδεικνύει πως η "αλήθεια" μιας συναυλίας μπορεί να αναζωπυρώσει την ελπίδα που κρύβουμε μέσα μας σε δύσκολους καιρού.

Ο Μπάμπης Στόκας με εφόδιο την σπουδαία φωνή του και την αισθαντική ερμηνεία του υπόσχεται αυτό το καλοκαίρι να μας ταξιδέψει μουσικά από το χθες στο σήμερα μέσα από τη μοναδική του ικανότητα να κινείται με άνεση και αγάπη τόσο σε ηλεκτρικές μπαλάντες όσο και σε αυθεντικά λαϊκά ακούσματα.
Ένα ταξίδι επί σκηνής από κομμάτια των “ΠΥΞ ΛΑΞ” σε τραγούδια της προσωπικής του πορείας αλλά και σε απρόσμενες διασκευές αγαπημένων τραγουδιών που όλοι μας τραγουδήσαμε και συνεχίζουμε να τραγουδάμε.
Μια μουσική διαδρομή γεμάτη εναλλαγές με τραγούδια που όχι μόνο αντέχουν στον χρόνο αλλά και που συνεχίζουν να γράφουν την δική τους ιστορία.

ImamBaildi

“Αν ένα πράγμα σε μαθαίνουν οι περιοδείες είναι να μην κρίνεις τον κόσμο με μια ματιά αλλά να περιμένεις πρώτα την αντίδρασή του αφού πρώτα τον προσεγγίσεις. Και συνήθως αυτή η διαδικασία σε αφήνει με τις πιο όμορφες αναμνήσεις και την επιθυμία να ξαναγυρίσεις”. Λύσανδρος & Ορέστης Φαληρέας
Στα οκτώ χρόνια ζωής των “ImamBaildi”, το συγκρότημα των αδερφών Φαληρέα, κατάφερε να δημιουργήσει μια καινούρια ταυτότητα στον ελληνικό ήχο και να την κάνει αποδεκτή στο εξωτερικό ως μια νέα μουσική πρόταση με γνήσια ελληνικό χαρακτήρα.
H νοσταλγική γοητεία της Ρένας Μόρφη, η εκρηκτική σκηνική παρουσία του MCYinka, η βαλκανική ζεστασιά του Γιάννη Δίσκου και οι στιβαρες πενιές του Αλέξη Αραπατσάκου, Λάμπη Κουντουρόγιαννη και Στέλιου Προβή πλαισιωμένες από την παραγωγική μαεστρία των αδελφών Φαληρέα, θα περιδιαβαίνουν την Ελλάδακαι μία από τις στάσεις τους είναι το HeraklionBeerFestival!

Μιχάλης Τζουγανάκης

Μια μοναδική και ιδιαίτερη μουσική και ερμηνευτική εμπειρία, που στη συνέχεια γίνεται αγωγή και ίαση-ανάταση ψυχής για τον ακροατή.
Ο Μιχάλης πήρε στοιχεία από τη μουσική του νησιού του, τα εκσυγχρόνισε και τα πάντρεψε, με έναν εντελώς δικό του, εναλλακτικό τρόπο, με όργανα της Δύσης, όπως είναι το λαούτο και άλλα παραδοσιακά όργανα.
Τόλμησε να τραγουδήσει με την ιδιαίτερη, ιδιότυπη, μοναδική σε χροιά, φωνή του, και να παίζει το λαούτο με τρόπο που δεν είχαμε φανταστεί στο παρελθόν ποτέ ξανά. Στο μουσικό ταξίδι των εμφανίσεων του Μιχάλη Τζουγανάκη, θα γίνει ένα πέρασμα από τη δισκογραφική του πορεία αλλά δεν αποκλείονται ανέκδοτα τραγούδια όπως και οι εμπνεύσεις επί σκηνής, δίνοντας έτσι μια μοναδικότητα στην κάθε του εμφάνιση.

πηγή
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...