10 απλά βήματα για να αντιμετωπίσεις την βαρεμάρα!

28/08/2015
Διαβάζεται από μελλοντικούς φοιτητές και όχι μόνο... :)

Είσαι φοιτητής και σπουδάζεις; Και δεν ξέρεις πως να παλέψεις την βαρεμάρα σου; Μήπως βρίσκεσαι σε μια φάση σαν και αυτή: ξυπνάς από τον ύπνο σου μια μέρα. Κοιτάς το ρολόι και βλέπεις ότι η ώρα είναι για ακόμη μία φορά περασμένες 14.00. Σηκώνεσαι με τα χίλια ζόρια, γιατί το πάπλωμα σε είχε πλακώσει στην κυριολεξία, και φτάνεις στην τουαλέτα κανά μισάωρο πιο μετά. Ούτε στην σχολή δεν σου παίρνει τόσο χρόνος για να φτάσεις (που λέει ο λόγος τώρα). Αφού νιφτείς και συνειδητοποιήσεις τον χώρο και τον χρόνο, κάθεσαι στον καναπέ και μετά λιώνεις από την βαρεμάρα… Πολύ άσχημο πράγμα, ειδικά μάλιστα όταν επαναλαμβάνεται.

Τότε είναι που νομίζεις πως δεν υπάρχει τίποτα σε αυτόν τον κόσμο που να σε ευχαριστεί, και πως όλα είναι ανιαρά και ανούσια. Η μόνη δύναμη και όρεξη που διαθέτεις διοχετεύεται στην παραγγελία που κάνεις στο γειτονικό σουβλατζίδικο (έξυπνη κίνηση μπορώ να πω, γιατί βαριέσαι που βαριέσαι, τουλάχιστον να μην πεινάς!). Και η ώρα κυλάει και δεν σου έρχεται τίποτα, μα τίποτα στο μυαλό που να μπορείς να κάνεις για να σκοτώσεις τον χρόνο σου. Προκειμένου λοιπόν να αντιμετωπίσεις τη βαρεμάρα αυτή, που χτυπάει ανυποψίαστα και ανελέητα τους πάντες ανεξαιρέτως, θα σου παραθέσω 10 απλά βήματα για να την αντιμετωπίσεις. Ακολούθησέ τα, και δεν θα το μετανιώσεις!

1. Βγες έξω!
Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά τις περισσότερες φορές δεν ξέρεις ότι θέλεις να βγεις. Η μέρα περνάει πολύ γρήγορα μέσα στο σπίτι, ειδικά εάν ξυπνήσεις το μεσημέρι. Έτσι, η βαρεμάρα πολλαπλασιάζεται, μέχρι που το απόγευμα καταλήγει να έχει γίνει τόσο βαριά που συνήθως υποκύπτεις μπροστά της και χάνεις μια μέρα χωρίς λόγο. Ενώ,ΑΝ κάνεις την βολτούλα σου, μπορείς να συναντηθείς με αγαπημένα πρόσωπα, να πείτε τα νέα σας και να περάσεις ευχάριστα, δίπλα σε δικά σου άτομα. Μάλιστα, θα πάρει και αέρα το μυαλό σου και θα βγεις από την νωθρότητα του διαδικτύου και της τηλεόρασης!

2. Δες μια ταινία.
Όχι οποιαδήποτε ταινία όμως. Θα βάλεις να δεις μια ταινία που να σκοτώνει τη βαρεμάρα και να δημιουργεί κάποιου είδους μόνιμα συναισθήματα (κωμωδίες κατά προτίμηση, που φτιάχνουν και την διάθεση). Μάλιστα, αν έχεις και παρέα, ακόμη καλύτερα. Θα βλέπετε παρέα την ταινία και θα καθίσετε να την σχολιάσετε στο τέλος.

3. Διάβασε.
ΤοΑΝ θα διαβάσεις ένα περιοδικό, μια νουβέλα, ή πυρηνική φυσική, αυτό είναι δικό σου θέμα. Ο μόνος τρόπος πάντως να γίνει αυτό είναι να κλείσεις την τηλεόραση, να κάτσεις κοντά σε ένα φως, και δεν θα καταλάβεις πως θα περάσει η ώρα. Μόνο αν το δοκιμάσεις θα δεις ότι πιάνει…

4. Κάνε χαλαρό Shopping Therapy.
Πρόσεξε την λεπτομέρεια «χαλαρό». Σημαίνει πως βγαίνεις από το σπίτι χωρίς το πορτοφόλι, αλλά με ένα συγκεκριμένο μικρό ποσό των 10 ή 20 ευρώ στην τσέπη και πας για 2 ώρες στην αγορά με σκοπό να βρεις κάτι ενδιαφέρον και χρήσιμο «πράγμα». Και αν δεν βρεις κάτι, ακόμη καλύτερα. Μόλις έκανες τζάμπα shopping therapy και πέρασε και ο χρόνος σου.

5. Κάνε γυμναστική.
Μπορεί να μην σου αρέσει και πολύ σαν ιδέα, αλλά αναμφίβολα είναι κάτι που θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις την πλήξη και την ανία. Αν μάλιστα πας σε γυμναστήριο, ακόμη καλύτερα. Θα κοινωνικοποιηθείς παράλληλα και θα έχεις και παρέα. Αλλά και μόνος σου να βγεις για τρέξιμο, δεν είναι κακή ιδέα. Εκτός αυτού βέβαια, η γυμναστική πέρα από το γεγονός ότι θα καταπολεμήσει την βαρεμάρα σου, θα σου προσδώσει και καλή φυσική κατάσταση. Δύο σε ένα με άλλα λόγια.

6. Ξεκίνησε κάποια δραστηριότητα.
Αν δεν σου αρέσει η γυμναστική, έχω να σου πω πως υπάρχουν πολλών λογιών δραστηριότητες που μπορούν να σε βοηθήσουν στο θέμα της βαρεμάρας. Γράψου σε ένα ωδείο για κιθάρα, σε ένα φροντιστήριο για Ιταλικά, σε μια σχολή οδηγών για να μάθεις επιτέλους να οδηγείς, σε έναν αθλητικό σύλλογο μπάσκετ, ποδοσφαίρου ή ακόμη και κολύμβηση. Πολλές φορές, τα πανεπιστήμια έχουν και δικούς τους συλλόγους, οπότε αν το ψάξεις μπορεί να σου βγει και τζάμπα η δουλειά. Να μην συζητήσουμε για το πόσες νέες γνωριμίες θα κάνεις…

7. Κάνε καμιά φάρσα.
Ξεκίνα τις φάρσες στους γείτονές σου! Είναι πολύ διασκεδαστικό και θα περάσει και η ώρα σου, ανεξάρτηταΑΝ δεν θα αρέσει και πολύ σε αυτούς… Φυσικά, αστειεύομαι. Αν και η ιδέα της πλάκας είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή, και βοηθάει αδιαμφισβήτητα στο θέμα της βαρεμάρας.

8. Βάλε την μουσική δυνατά.
Η upbeat μουσική θα σε βοηθήσει να «ξυπνήσεις» από τον φοιτητικό λήθαργο της βαρεμάρας και ίσως να σου έρθει λίγη όρεξη να ακολουθήσεις την πρώτη συμβουλή, και να βγεις έξω γιατί, καλώς ή κακώς, όλα συμβαίνουν έξω από το σπίτι σου. Αλλά ακόμη και αν δεν βγεις έξω, ξεκίνα να χορεύεις μόνος σου. Ο Frederick Nitze είχε πει άλλωστε, ότι όποιος δεν χορεύει έστω και μία φορά κατά την διάρκεια της μέρας, είναι δυστυχισμένος…

9. Πάρε τηλέφωνο κάποιον που έχεις να δεις καιρό.
Οι συνεχόμενες παρέες με κάποιον είναι σαν να τρως μακαρόνια για δυο εβδομάδες συνεχόμενα και μετά να το γυρνάς στο ρύζι. Είναι βαρετό! Οπότε η μόνη λύση είναι να αλλάξεις λίγο τις παραστάσεις σου, ακόμη και σε διαπροσωπικό επίπεδο. Θυμάσαι τον Νίκο από τη σχολή σου που έχεις να δεις κανα εξάμηνο; Στείλε του ένα μήνυμα για καφέ. Πιείτε τον καφέ και θα ξεβαρεθείς. Θα μιλήσετε για διαφορετικά πράγματα από αυτά που συζητάς συνήθως με την παρέα σου, και ούτε που θα καταλάβεις πως θα περάσει ο χρόνος. Εγγύηση!

10. Πιάσε μία δουλειά.
Η μόνη ίσως σοβαρή συμβουλή είναι η τελευταία. Θέλεις εξήγηση; Σκέψου απλά πόσες μέρες περνάς στο σπίτι σου, κάνοντας κανεποκαθισιό και ταβανοθεραπεία. Είσαι ικανοποιημένος με το ότι οι ημέρες σου περνάνε σαν Ferrari στην Autobahn; Δούλεψε καλύτερα ασχολούμενος με την «δουλειά» σου ως φοιτητής και όχι σε κάποια καφετέρια. Απλά τα πράγματα.

Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...