10 τρόποι για να κρατήσει περισσότερο η μπαταρία του κινητού και του λάπτοπ σας

Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορεί να συμβούν είναι να τελειώσει η μπαταρία του κινητού ή του λάπτοπ μας. Κατά καιρούς δημοσιεύονται συμβουλές για το πως να αντέξει η ηλεκτρονική μας συσκευή περισσότερο. Το lifehacker.com δημοσίευσε τους καλύτερους τρόπους για να εξοικονομήσετε ενέργεια στο κινητό και το λάπτοπ σας.

Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία φροντίδας της μπαταρίας του λάπτοπ σας
Ορισμένοι κατασκευαστές λάπτοπ προσφέρουν συχνά εργαλεία φροντίδας της ζωής της μπαταρίας. Εάν το δικό σας λάπτοπ διαθέτει κάποιο, χρησιμοποιήστε το.

Διατηρήστε το λάπτοπ και το τηλέφωνο... δροσερά
Οι υψηλές θερμοκρασίες βλάπτουν τις μπαταρίες των ηλεκτρονικών συσκευών. Μην αφήνετε τα κινητά και τα λάπτοπ στο αυτοκίνητο και βεβαιωθείτε πως οι συσκευές δεν υπερθερμαίνονται από την χρήση.

Χαμηλώστε την φωτεινότητα
Δοκιμές απέδειξαν πως η χαμηλή φωτεινότητα μπορεί να κρατήσει το κινητό σας ανοιχτό περισσότερες ώρες. Τα σκούρα φόντα μπορούν να βοηθήσουν επίσης σε αυτό.

Χρησιμοποιήστε εφαρμογές που σώζουν ενέργεια
Το Greenify για τα Android και το The Normal app για το iOS, καθώς και άλλες εφαρμογές, βρίσκουν τρόπους να σώσουν ενέργεια από τα κινητά όταν η μπαταρία πέφτει χαμηλά.

Χρησιμοποιήστε την «κατάσταση νάρκης» (sleep mode) αντί του τερματισμού λειτουργίας εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το λάπτοπ σας σύντομα


Μπορεί η κατάσταση νάρκης να αντλεί περισσότερη ενέργεια, όμως το άνοιξε-κλείσε του λάπτοπ αντλεί ακόμα περισσότερη.


Ρυθμίστε την μπαταρία
Καμιά φορά το τηλέφωνο και το λάπτοπ δεν δίνουν το ακριβές ποσοστό της μπαταρίας και γι' αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να την «καλιμπράρετε». Πρόκειται για μια αρκετά εύκολη διαδικασία, ειδικά στα laptops.

Μην αφήνετε το κινητό και το λάπτοπ να ξεμένουν εντελώς από μπαταρία πολύ συχνά
Οι νέου τύπου μπαταρίες δεν χρειάζεται να αδειάζουν πλήρως για να κρατήσουν περισσότερο. Σήμερα είναι προτιμότερο να φορτίζετε την μπαταρία συχνότερα και από λίγο.

Μην αφήνετε το κινητό σας να συνεχίζει να φορτίζεται ενώ έχει «γεμίσει»
Είναι προτιμότερο να φορτίζετε το κινητό σας μέχρι το 80%, παρά μέχρι το 100%. Εάν φορτιστεί πλήρως, φροντίστε να μην μείνει συνδεδεμένο με τον φορτιστή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Να δοκιμάζετε και να παρακολουθείτε τη μπαταρία του laptop σας
Εάν διαπιστώνετε ότι η μπαταρία του laptop σας δεν έχει τις ίδιες επιδόσεις όπως παλιά, δοκιμάστε αυτά τα «κολπάκια»


Κρατήστε το SMARTPHONE και το laptop ανοιχτό κάνοντας κάποια βασικά πράγματα

Εάν θέλετε οι συσκευές σας να «κρατάνε» όλη ημέρα, ακολουθήστε αυτές τις βασικές συμβουλές, από το κλείσιμο υπηρεσιών που δεν χρησιμοποιείτε μέχρι τη χρήση mobile sites.
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...