Ελέγξτε μόνοι σας αν ο οργανισμός σας κάνει κατακράτηση υγρών. Κάντε το τεστ

29/07/2015
Αν υποπτεύεστε ότι έχετε κατακράτηση υγρών,
τότε υπάρχει ένα πολύ απλό τεστ που μπορείτε να κάνετε,
προκειμένου να το διαπιστώσετε και να πάρετε τα μέτρα σας.
Τα αίτια της κατακράτησης
Οι παράγοντες που την προκαλούν, ποικίλουν και συχνά είναι ορμονικές. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων κατακράτηση υγρών παρατηρείται, όταν υπάρχει καρδιακή ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια ή προβλήματα του θυρεοειδούς.
Παράλληλα, είναι σύμπτωμα κακής κυκλοφορίας, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού, ενώ είναι δυνατό να προκαλέσει την εμφάνιση κυτταρίτιδας.
Πώς να κάνετε το τεστ!
Ασκήστε μικρή και σταθερή πίεση σε 4 με 5 σημεία στους γλουτούς ή γύρω από τους αστραγάλους σας.
Αν η περιοχή στην οποία ασκήσατε την πίεση, παραμένει λευκή πριν επανέλθει το φυσιολογικό χρώμα του δέρματος ή μείνει «βαθούλωμα» για δευτερόλεπτα, τότε έχετε αυξημένες πιθανότητες ο οργανισμός σας να κάνει κατακράτηση υγρών.
Μία ακόμη ένδειξη είναι η εικόνα των βλεφάρων σας. Είναι φυσιολογικό να είναι πρησμένα όταν ξυπνάτε το πρωί, ωστόσο, αν το πρήξιμο δεν υποχωρεί, τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό.
Τι να κάνετε αν έχετε κατακράτηση
Καλό είναι να περιορίσετε το αλάτι, το οποίο ενισχύει το πρόβλημα και να επιλέγετε τροφές πλούσιες σε κάλιο, που προκαλούν διούρηση με φυσικό τρόπο. Αν το πρόβλημα είναι έντονο ο γιατρό σας μπορεί να σας χορηγήσει διουρητικά.


Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

About Down Time

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...