Στην κουζίνα: Μακαρόνια με κιμά


Μία εύκολη λύση, για όσους δεν νηστεύουν, μία λύση SOS για τις ημέρες που θέλουμε
ένα γρήγορο φαγητό για το μεσημεριανό μας τραπέζι είναι τα μακαρόνια με κιμά!
Ένα κλασικό και αγαπημένο φαγητό όλων μας που μας λύνει τα χέρια όταν ο χρόνος μας στενεύει και οι ιδέες στερεύουν. Εκτός των άλλων, ο κιμάς μπορεί να διατηρεί και σε μπωλάκια ανα μερίδες στην κατάψυξη και έτσι όποτε ξαναστερέψουμε από ιδέες , να τα ξεπαγώσουμε και να τα χρησιμοποιήσουμε. 

Θα χρειαστούμε...

Υλικά
1 κιλό κιμά  (μισό μοσχαρίσιο, μισό χοιρινό)
3 μέτριες ντομάτες ή 350γρ. περίπου πελτέ (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα δύο στις σωστές αναλογίες)
2 μετρίου μεγέθους κρεμμύδια
1/2 περίπου ματσάκι μαϊντανό (προεαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
λίγο μπαχάρι
1/2 του τσαγιού λάδι

Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μας μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ρίχνουμε το πιπέρι.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι  μέχρι να μαλακώσει (προσέχουμε να μην καεί).

Ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε σταδιακά μέχρι να αλλάξει χρώμα.

Προσθέτουμε το αλάτι, το μπαχάρι και την ντομάτα και ανακατεύουμε.

Κλείνουμε την κατσαρόλα και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία, περίπου στο 3 με 4. Θέλουμε να ψηθεί ο κιμάς χωρίς να σωθούν τα υγρά του , ώστε να μην χρειαστεί να προσθέσουμε άλλα.

Μαγειρεύουμε για περίπου μία ώρα. Για να είμαστε σίγουροι ότι είναι έτοιμος ο κιμάς μας , τον δοκιμάζουμε!

Tip
Αν υπολογίζουμε ότι δε θα φτάσουν τα υγρά της ντομάτας ή του πελτέ για να ψηθεί ο κιμάς, κατεβάζουμε και άλλο την θερμοκρασία (προς το τέλος).

Σερβίρουμε με μακρυά μακαρόνια ή πένες, προσθέτουμε μπόλικο τυρί και...

καλή μας όρεξη!!!

Down Time
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε..

Share on Google Plus

About Down Time

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...