Τα ζευγάρια αποκτούν υγιεινές συνήθειες όταν ο ένας «συμπαρασύρει» τον άλλον!


Σύμφωνα με μία έρευνα του JAMA Internal Medicine, είναι πιο σίγουρα τα αποτελέσματα για να αποκτήσετε υγιεινές συνήθειες, όταν και ο σύντροφός σας κάνει αλλαγές στη ζωή του προς την ίδια κατεύθυνση.

Επιστήμονες από το Βρετανικό Καρδιολογικό Ίδρυμα και το Εθνικό Ινστιτούτο για τη Γήρανση, ερεύνησαν την πιθανότητα να σταματήσουν οι άνθρωποι το κάπνισμα, να αρχίσουν να δραστηριοποιούνται και να χάσουν βάρος, συγκρίνοντας με το τι κάνει ο σύντροφός τους την ίδια στιγμή στον τομέα αυτό.
Διαπίστωσαν λοιπόν ότι οι άνθρωποι είχαν μεγαλύτερη επιτυχία στο να «αντικαταστήσουν» τις κακές συνήθειες με καλές, εάν και ο σύντροφός τους έκανε κάτι ανάλογο.
Για παράδειγμα, μεταξύ των γυναικών που κάπνιζαν, το 50 τοις εκατό κατάφεραν να το κόψουν αν και ο σύντροφός τους το έκοβε την ίδια στιγμή, σε σύγκριση με το 17 τοις εκατό των γυναικών των οποίων οι σύντροφοι ήταν ήδη μη καπνιστές και το 8 τοις εκατό εκείνων των οποίων οι σύντροφοι ήταν τακτικοί καπνιστές.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι και οι άνδρες επηρεάζονται εξίσου από τις συντρόφους τους και έχουν περισσότερες πιθανότητες να κόψουν το κάπνισμα, να δραστηριοποιηθούν ή να χάσουν βάρος, εάν η σύντροφός τους έχει την ίδια αλλαγή συμπεριφοράς σε αυτές τις συνήθειες.
Η καθηγήτρια του Jane Wardle και ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, δήλωσαν:
 «Ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου από χρόνιες ασθένειες σε όλο τον κόσμο. Βασικός κίνδυνος είναι το κάπνισμα, το υπερβολικό βάρος, η έλλειψη σωματικής άσκησης, η κακή διατροφή και η κατανάλωση αλκοόλ. Η αντικατάσταση των κακών συνηθειών με καλές, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο νοσημάτων, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου».
Η Δρ. Sarah Jackson, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε: «Τώρα είναι η ώρα να εκπληρώσετε τους στόχους που βάλατε για το νέο έτος και να κόψετε το κάπνισμα, να γυμναστείτε ή να χάσετε βάρος... και το να τα κάνετε όλα αυτά με το σύντροφό σας, αυξάνει τις πιθανότητες της επιτυχίας σας».
Η υποστήριξη από τους ανθρώπους γύρω σας μπορεί να βοηθήσει στην υιοθέτηση καλών συνηθειών. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να χάσετε βάρος, και έχετε έναν φίλο ή συνάδελφο που προσπαθεί για το ίδιο πράγμα, μπορείτε να υποστηρίζετε ο ένας τον άλλον και να πηγαίνετε μαζί για τρέξιμο ή κολύμπι μετά τη δουλειά ή στο διάλειμμά σας. Ακόμα και μία ειδική υποστήριξη όμως, όπως οι υπηρεσίες που βοηθούν στη διακοπή του καπνίσματος, είναι αρκετά αποτελεσματική.
http://www.zougla.gr/ σε συνεργασία με το diettv.gr
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε..
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...