Στην κουζίνα: Τηγανιτές γαρίδες


Μας άρεσε η ιδέα... Είναι και νηστίσιμο αυτό το φαγητό, οπότε σήμερα μαγειρεύουμε γαριδούλες... για αλλαγή!!! 

ΥΛΙΚΑ:
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις που φουσκώνει μόνο του.
300 ml. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι
340 ml νερό
1000 γρ. γαρίδες μέτριου μεγέθους
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μικρές γαρίδες, και τις τηγανίζουμε χωρίς να τους αφαιρέσουμε το κέλυφος. Ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία τηγανίσματος όπως αναφέρεται και στην περιγραφή της συνταγής.

Πλένουμε τις γαρίδες και τους αφαιρούμε το κέλυφος. Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το κουρκούτι με το νερό, το αλεύρι και το αλάτι.
Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με το ελαιόλαδο να κάψει καλά. Στη συνέχεια βουτάμε τις γαρίδες μια – μια στο κουρκούτι και τις βάζουμε να τηγανιστούν μέχρι να ροδίσουν.
Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα που πρώτα έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Οι τηγανητές γαρίδες είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε..
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...