Στην κουζίνα: Κέικ με σοκολατένια... λάβα!!!


Μας ήρθε η όρεξη για γλυκάκι... σοκολατοπλημμυρισμένο!!!! 
Σαν τα μικρά παιδιά το αγαπάμε κι εμείς... και δεν έχουμε υπομονή, για αυτό ξεκινάμε!!!  


Υλικά για 2-4 άτομα


Για το λάβα κέικ


- 125 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

- ½ φλιτζάνια βούτυρο μαλακό
- 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη 
- 2 ολόκληρα αυγά και 2 κρόκοι
- 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι



Για τη σαντιγί



-2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
- 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη



Εκτέλεση

Για το λάβα κέικ



1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετείτε 4 φύλλα μικρά λαδόκολλάς σε 4 κεραμικά μπολ.

2. Στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνετε σε μπολ την ψιλοκομμένη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο, για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Στη συνέχεια χτυπάτε το μείγμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.



3. Ρίχνετε στο μείγμα την άχνη ζάχαρη και ανακατεύετε. Προσθέτετε τα χτυπημένα αυγά μαζί με το αλεύρι ανακατεύοντας καλά με σύρμα.



4. Χωρίζετε το μείγμα στα 4 μπολ. Ψήστε για 8 - 10 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε με σαντιγί.



Για τη σαντιγί



5. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ σε υψηλή σκάλα για 5 λεπτά μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί.

πηγή
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε..
Share on Google Plus

About Down Time

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...