Αξίζει να πας... Φινλανδία (Kokkola / Karleby - Finland) Μέρος Ι

Ήρθε η ώρα για ένα μαγευτικό ταξιδάκι στα.. χιόνια!
Άλλωστε κάτι τέτοιο έζησαν πολλές πόλεις της Ελλάδας σήμερα! Ας μείνουμε λοιπόν στο ίδιο κλίμα και ας κάνουμε μία φωτογραφική περιήγηση σε "άσπρα τοπία"! 

Θα πάμε μακρυά, για αυτό προετοιμαστείτε. Δέστε ζώνες και.... ΦΥΓΑΜΕ!
Που θα πάμε;;;; Φιλανδία!!!

Το ταξίδι αυτό πραγματοποιήθηκε πέρυσι και σίγουρα ήταν μία από τις καλύτερες εμπειρίες μου!!! Μπορεί να μην έφτασα στην Λαπλάντ και να είδα τον Άγιο Βασίλη, αλλά δεν ήμουν και τόσο μακρυά και έτσι μπόρεσα να απολαύσω εξίσου μαγευτικής ομορφιάς τοπία!

Ξεκινάμε λοιπόν αρχικά με την πόλη Κόκκολα! Η Κόκκολα (Kokkola, στα Σουηδικά λέγεται Karleby) βρίσκεται στα δυτικά παράλια της Φιλανδίας και κατοικείτε από 47.000 περίπου κατοίκους! Η πόλη είναι οικονομικό, διοικητικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κέντρο της περιοχής. 

Η σύλληψη των παρακάτω φωτογραφιών έγινε σε εκπαιδευτικό κέντρο της περιοχής. Το εκπαιδευτικό σύστημα στη Φιλανδία έχει ως το καλύτερο της Ευρώπης, όχι άδικα! 

Ο ήλιος το χειμώνα δεν επισκέπτεται συχνά τη χώρα! Τοπίο το ξημέρωμα, στις ... 9:30 π.μ.

Η θάλασσα δεν άντεξε τους -23 βαθμούς και πάγωσε και αυτή μαζί με μας! Θέαμα ασύλληπτο για ένα, Έλληνα, συνηθισμένο όμως για τους Φινλανδούς!

Μία χαλαρωτική βόλτα στο δασάκι...

Και μία στιγμή τέχνης! Έργο αυτοδημιούργητου καλλιτέχνη σε μουσείο της Κόκκολα! 


Για να δείτε το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στη Φινλανδία πατήστε εδώ

Down Time

Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...