Αξίζει να πας... Φινλανδία - Ελσίνκι (Helsinki) Μέρος ΙΙ

Το κρύο συνεχίζεται, οπότε και εμείς θα παραμείνουμε στην άσπρη χώρα του Βόρειου Πόλου!!! Θα φύγουμε όμως από την πόλη της Κόκκολα , θα πάρουμε το τρένο,θα κατηφορήσουμε προς το νότο της χώρας και θα επισκεφτούμε την πρωτεύουσα της Φινλανδίας, το Ελσίνκι!  

Η πρωτεύουσα της Φινλανδίας κατοικείται από περίπου 1,3 εκ. κατοίκους. Το Ελσίνκι δε διαφοροποιείται πολύ από τις άλλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, εκτός από ότι είναι πολύ πιο κρύα, όπως και όλη η χώρα! Διαθέτει πανεπιστήμια, μουσειακούς χώρους και εμπορικά μαγαζιά, καθώς επίσης και ωραίους αρχιτεκτονικά ναούς, όπως είναι ο καθεδρικός! Η ευχάριστη έκπληξη στη Φινλανδία ήταν οι θερμοί και φιλικοί άνθρωποι! Λόγω χαμηλών θερμοκρασιών και προκαταλήψεων τους περιμέναμε πιο "παγωμένους", αλλά πέσαμε έξω! Ευτυχώς!

Απολαύστε τις υπόλοιπες φωτογραφίες και ελπίζω να μπορέσετε να απολαύσετε και εσείς κάποια στιγμή τη χώρα του Άη Βασίλη! Προτιμήστε το Βορρά, αξίζει περισσότερο!

"Κρούστα" πάγου στο λιμάνι στον Ελσίνκι


Ποτάμι... στους πάγους


Ορθόδοξος Ναός Ουσπένσκι

Ο Καθεδρικός Ναός της πρωτεύουσας


Μπορείτε επίσης να περιπλανηθείτε στην "Πλατεία της Γερουσίας" , στο εμπορικό κέντρο του Kamppi και σε πολλά άλλα μέρη! Εμείς δε προλάβαμε να τα δούμε όλα! Ελπίζω να τα καταφέρετε εσείς! 

Ελσίνκι by night... σίγουρα δε θα συναντήσετε τη νυχτερινή ζωή της Ελλάδας!Δείτε ξανά το πρώτο μέρος του αφιερώματος πατώντας εδώ
Down Time
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...


Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...