Το Facebook προσθέτει προειδοποιήσεις για σκληρό περιεχόμενο

Θα παρεμβάλλει την ερώτηση "are you sure" πριν δείξει εικόνες ή βίντεο


Ένα ακόμα "φίλτρο" προσθέτει το Facebook πριν την εμφάνιση όσων εικόνων και βίντεο κρίνει ότι απεικονίζουν σκληρό, σοκαριστικό, προκλητικό ή βίαιο περιεχόμενο, προτού αυτό αναπαραχθεί ή εμφανιστεί αυτόματα, σύμφωνα με τον Guardian.  
Η κίνηση αυτή του κοινωνικού δικτύου, ξεκίνησε να τίθεται σε ισχύ σταδιακά στο παγκόσμιο κοινό του από τον περασμένο Δεκέμβριο, ώστε να μην εμφανίζει αυτόματα σκληρό περιεχόμενο όπως φερ' ειπείν βίντει και φωτογραφίες με αποτρόπαιες πράξεις όπως αποκεφαλισμούς. Με βάση το νέο μέτρο ασφαλείας, οι χρήστες θα πρέπει να κλικάρουν σε ένα μαύρο πλαίσιο το οποίο θα αναγράφει "Are you sure" που θα παρεμβάλλεται πριν την εμφάνιση του περιεχομένου.  

Κίνητρό του για το πρόσθετο μέτρο που αποτρέπει το ενδεχόμενο θέασης βίαιων ή προκλητικών εικόνων από ευαίσθητα ηλικιακά γκρούπ χρηστών, ήταν η πίεση που δέχτηκε το Facebook από επιτροπές συμβούλων ασφαλείας, μετά την εμφάνιση εξαιρετικά σκληρών εικόνων που δημοσίευσαν τρομοκρατικές ομάδες οι οποίες αναπαρήχθησαν από μέσα ενημέρωσης.   Αν και οι όροι χρήσης του απαγορεύουν ρητά τη δημοσίευση σαδιστικού ή βίαιου περιεχομένου, το κοινωνικό δίκτυο έχει δεχτεί δριμύτατη κριτική, όσες φορές επέτρεψε την εμφάνιση ανάρμοστου περιεχομένου, επειδή θεώρησε ότι εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όπως σκηνές από ρεπορτάζ ειδησεογραφικών δικτύων. 

πηγή
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...