Στην κουζίνα: Βραστό μοσχάρι με παραδοσιακές χυλοπίτες

Γυρνάμε στα παραδοσιακά φαγητά, δηλαδή στα αγαπημένα μου!!!

Μοσχαράκι βραστό με χειροποίητες χυλοπίτες! Προτιμήστε στο τελικό σερβίρισμα να σερβίρετε τις χυλοπίτες με ζεστό ζουμάκι...
 το  επιβάλει ο καιρός! Το φαγητό είναι πολύ απλό και εύκολο. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο διαθέσιμο χρόνο παραπάνω...

Ξεκινάμε...

Υλικά για 2 μερίδες (προσαρμόζουμε ανάλογα)

600-700 γρ. μοσχάρι για βραστό 
500γρ. περίπου χυλοπίτες παραδοσιακές
τυρί προαιρετικά 
αλάτι

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με κρύο νερό.
Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε υψηλή θερμοκρασία και περιμένουμε να βράσει.
Μόλις βράσει το κρέας το ξαφρίζουμε  (αφαιρούμε με μία κουτάλα προσεκτικά όλο τον αφρό).
Αν χρειαστεί επαναλαμβάνουμε 1 ή περισσότερες φορές για να μείνει όσο πιο καθαρό γίνεται το ζουμί.
Κατεβάζουμε λίγο πιο κάτω από το μισό τη θερμοκρασία και αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί για τουλάχιστον μία ώρα. Ο καλύτερος τρόπος για να είστε σίγουροι  πότε είναι έτοιμο,  είναι να το δοκιμάσετε!
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέστε το αλάτι και αφήστε το για ακόμα 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά!

Για τις χυλοπίτες:
Σουρώστε το ζουμί που έμεινε για να αφαιρέσετε κοκκαλάκια που πιθανόν έχουν μείνει στο ζουμί
Προσθέστε την ίδια ποσότητα νερού με αυτή του ζουμιού στην κατσαρόλα
Ανάψτε στο δυνατό το μάτι
Περιμένετε να βράσει και προσθέστε τις χυλοπίτες
Ανακατεύετε περιοδικά
Μετά από 2-3 λεπτά χαμηλώστε λίγο τη θερμοκρασία
Σε περίπου 15 λεπτά είναι έτοιμες (με τη δοκιμή είμαστε πάντα πιο σίγουροι)

Σερβίρετε και προσθέστε τυρί.

Καλή όρεξη!

Down Time
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

About Down Time

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...