Τεχνολογία: Η έξυπνη λάμπα που βιντεοσκοπεί τους διαρρήκτες

Ενσωματώνει κάμερα, μικρόφωνο και ηχείο, έχει αισθητήρα κίνησης και υποστηρίζει λειτουργία αναγνώρισης προσώπου.

To Ίντερνετ των Πραγμάτων κατακτά το οικιακό περιβάλλον και μη παραδοσιακά διασυνδεδεμένες συσκευές και εξαρτήματα αρχίζουν να μιλάνε μεταξύ τους, υπακούοντας στις εντολές μας από μακριά, μέσω εφαρμογών σε smartphones, tablets ή υπολογιστές και σύντομα σε έξυπνα ρολόγια και άλλα αξεσουάρ που θα μπορούν να φορεθούν -τα λεγόμενα wearables.Οι λαμπτήρες είναι ένα από τα πρώτα ηλεκτρικά εξαρτήματα που δικτυώθηκαν και απέκτησαν έξυπνες λειτουργίες. Ηδη στην αγορά υπάρχουν λάμπες που συνδέονται μέσω WiFi, μπορούν να ελεγχθούν από φορητές συσκευές -ακόμα και όταν είμαστε εκτός σπιτιού, να ακολουθήσουν σενάρια φωτισμού και να δώσουν ένα διαφορετικό χρώμα σε κάθε χώρο.


Πρόσφατα η κινεζική Sengled, με έδρα τη Σαγκάη και προσανατολισμό στις λύσεις έξυπνου φωτισμού, παρουσίασε μια λάμπα η οποία ενσωματώνει κάμερα, μικρόφωνο και ηχείο, έχει αισθητήρα κίνησης και υποστηρίζει λειτουργία αναγνώρισης προσώπου. Η Snap είναι η νεότερη προσθήκη στη σειρά προϊόντων της Sengled.


Ετσι, μπορεί να ανιχνεύσει κάποιον απρόσκλητο επισκέπτη, καταγράφοντας τις κινήσεις του στον χώρο. Παράλληλα, είναι σχεδόν απίθανο κάποιος με υποψιασμένος να αντιληφθεί ότι μια λάμπα κρύβει και κάμερα, με όλες τις σχετικές λειτουργίες, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες εντοπισμού της.

Η σειρά έξυπνων-διασυνδεδεμένων LED λαμπτήρων της κινεζικής εταιρείας περιλαμβάνει προϊόντα που ενσωματώνουν Bluetooth ηχεία (από τη JBL) και λειτουργούν ως WiFi αναμεταδότες, επεκτείνοντας την εμβέλεια του ασύρματου δικτύου. Ολες ακολουθούν τις εντολές μας μέσω εφαρμογής για smartphone ή tablet, σε Android και iOS περιβάλλον.

Ο λαμπτήρας Snap, με την κάμερα και τη δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου, θα βγει στην αμερικανική αγορά στα 199 δολάρια.πηγή
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...