Εκλόγες 2015: Οι Κινέζοι αστρολόγοι προβλέπουν! Για χαλάρωση...

Ψηφίσατε; Διαφωνήσατε;;; Επιχειρηματολογήσατε;;;; Πείσατε;;; 
Ωραία, ώρα για χαλάρωση!!! Για να δούμε τι λένε οι φίλοι μας οι Κινέζοι και το αστρολόγιό τους για αυτές τις εκλογές... απλά για πλάκα!


Η εφημερίδα «Τα Νέα» προσφέρει σήμερα στους αναγνώστες της ένθετο περιοδικό με το κινέζικο ωροσκόπιο του 2015, στο οποίο γίνεται αναφορά στα ζώδια των Ελλήνων πολιτικών που πρωταγωνιστούν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αποκρυπτογραφώντας τι επιφυλάσσει το νέο έτος γι'αυτούς.
Ο κινεζικός ζωδιακός κύκλος απαρτίζεται από 12 ζώα (όσα κατά παράδοση έδωσαν «παρών» στο κάλεσμα του Βούδα). Ο Αντώνης Σαμαράς ανήκει στο ζώδιο του Λαγού όπως και ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Αλέξης Τρίπρας σε αυτό του Τίγρη ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε αυτό του Πιθήκου.

Παρακάτω δημοσιεύεται αυτούσιο το κείμενο όπως δημοσιεύεται σήμερα στο ένθετο περιοδικό στην εφημερίδα «Τα Νέα»

«Στα δικά μας, η Χρονιά της Κατσίκας ή το έτος 4711-12, κατά το κινεζικό ημερολόγιο, είναι πρόθυμη να φέρει, τουλάχιστον ως προς την εκλογική αναμέτρηση, συμμαχίες και συμπράξεις που δεν έχουν καταγραφεί ξανά στην πολιτική ιστορία. Για τη σύγχρονη Ιστορία μας οι αντίστοιχες χρονιές (1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003) συνδέθηκαν - όσον αφορά σημαδιακά γεγονότα - το 1955 με το πογκρόμ των Νεοτούρκων εις βάρος των Ελλήνων της Πόλης (την ώρα που ανέτειλε το άστρο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ύστερα από το θάνατο του Παπάγου) και το 1967 με την επιβολή της χούντας των συνταγματαρχών. Όμως το 1931 ιδρύθηκε και η Εργατική Εστία και το 1979 το Νόμπελ Λογοτεχνίας απονέμεται στον Οδυσσέα Ελύτη και η ελληνική κυβέρνηση πρωτορίχνει γέφυγες προς την Κίνα.
Το 2015, μια - κινεζική - χρονιά που προκαλεί στην περισυλλογή και την αποτίμηση των πεπραγμένων, δεν βρίσκει κανέναν Έλληνα ή σημαντικό ξένο πολιτικό στη χρονιά «του». Ο Αντώνης Σαμαράς ως Λαγός (23 Μαϊου 1951) έχει αφήσει πίσω του, στο 2011, τη χρονιά του. Η νέα Χρονιά της Κατσίκας τού φωτίζει (όπως και στον Σταύρο Θεοδωράκη - 21 Φεβρουαρίου 1963) τις ιδιοτροπίες και του εντείνει τη διαίσθηση, σύμφωνα με το κινεζικό ωροσκόπιο, την οποία έχει να αντιτάξει στο ενισχυμένο ένστικτο που φέρνει η χρονιά στον Τίγρη (28 Ιουλίου 1974) Αλέξη Τσίπρα, ενώ οι προβλέψεις τον θέλουν να οπλίζεται με θάρρος και με τάση κατακτήσεων, πέρα και πάνω από κάθε δισταγμό, με Αστρο Βοηθό που προσφέρει η χρονιά σε όσους γεννήθηκαν σε έτη που λήγουν σε 0,4 και 8.
Το φετινό κινεζικό ωροσκόπιο φαίνεται να ευνοεί τρεις Πιθήκους στην πολιτική και οικονομική ζωή (προτού το 2016 φέρει τη χρονιά τους, με εφευρετικότητα αλλά και απροσεξίες): τον Ευάγγελο Βενιζέλο (1 Ιανουαρίου 1957), τον Γιάννη Στουρνάρα (10 Δεκεμβρίου 1956) και - η έκπληξη - τον Κώστα Καραμανλή (14 Σεπτεμβρίου 1956). Ευστροφία παρέα με πονηριά μπαίνουν στη φαρέτρα των Πιθήκων φέτος. Μαζί με μια τάση να λύνουν προβλήματα για τον εαυτό τους και για τους άλλους.
Το 2012, Χρονιά του Δράκου, πέρασε για τον Γιώργο Παπανδρέου (16 Ιουνίου 1952), τον οποίο η χρονιά προικίζει, αντίθετα με τους προαναφερθέντες Πιθήκους, με μη ανοχή, αλλά και με γοητεία στα πλήθη, όπως και τον Βλάντιμιρ Πούτιν (7 Οκτωβρίου 1952). Όσο για τον Ποντικό Φώτη Κουβέλη (3 Σεπτεμβρίου 1948) η χρονιά μόνο πολιτικές χάρες δεν του υπόσχεται. Παρά μόνον το Άνθος του Ρομάντσου, που αφορά την προσωπική γοητεία. Στον δε Πάνο Καμμένο, Φίδι (12 Μαϊου 1965), φέρνει απλώς ταξίδια και μετακινήσεις. Η ίδια χρονιά εντείνει την υπομονή του Μπαράκ Ομπάμα, γεννημένου με το ζώδιο του Βούβαλου (4 Αυγούστου 1961).

Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...