Αφιέρωμα : Η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα (σπάνιο vid)


Το ιστορικό αυτό ντοκιμαντέρ αναφέρεται στην ΚΡΗΤΗ κατά το διάστημα κατοχής της από τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ, της απελευθέρωσής της και της ένωσής της με την ΕΛΛΑΔΑ.
Γίνεται αναφορά σε όλους τους κατακτητές που πέρασαν από το νησί και στις ενέργειές τους, τονίζοντας, όμως, ότι την πιο σκληρή συμπεριφορά είχαν οι ΤΟΥΡΚΟΙ, οι οποίοι σκόρπισαν παντού τον πανικό και το θάνατο. Γίνεται εκτενής αναφορά στην αντίσταση των ΚΡΗΤΙΚΩΝ, η οποία υπήρξε έντονη και διαρκής, και στο ότι όλοι οι πατριώτες είχαν συσπειρωθεί εναντίον του εχθρού. Επισημαίνεται δε η αντιπατριωτική συμπεριφορά των προδοτών και η πολύτιμη συνεισφορά των καλόγερων στον απελευθερωτικό αγώνα. Ακούγονται προσωπικές μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα ενώ παράλληλα προβάλλεται πολύτιμο φωτογραφικό υλικό της εποχής.

Πατήστε εδώ


Πατήστε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...