10 πράγματα που κάνουν οι πραγματικοί φίλοι

Για να μένουμε στην ουσία των σχέσεών μας...


Σε περίπτωση που αναρωτιέστε αν είστε καλοί φίλοι ή αν περιτριγυρίζεστε από καλούς φίλους δείτε τα παρακάτω πράγματα που συμβαίνουν στις αληθινές φιλίες και βρείτε τις απαντήσεις που ζητάτε. 
Οι πραγματικοί φίλοι λοιπόν…
  1. εστιάζουν σε σημαντικά και όχι εντυπωσιακά πράγματα. Δεν τους αφορά να εντυπωσιάσουν το φίλο τους με υλικά αγαθά ή με τα επιτεύγματά τους.
  2. είναι αληθινοί. Νιώθουν ασφάλεια να μοιραστούν σκέψεις και συναισθήματα. Μπορούν να εκτεθούν. Να γελάσουν με την ψυχή τους αλλά και να βάλουν τα κλάματα όταν νιώσουν την ανάγκη.
  3. τα λάθη είναι αποδεκτά και γι’αυτό οι πραγματικοί φίλοι ξέρουν να συγχωρούν.
  4. υπάρχει ισορροπία στη σχέση και σεβασμός. Κανένας δεν προσπαθεί να γίνει το επίκεντρο της παρέας.
  5. θέτουν ξεκάθαρα τα όρια στη σχέση τους προστατεύοντας τα θέλω και τις ανάγκες τους. Μπορεί να ακουστεί εγωιστικό αλλά σκεφτείτε πόσο εύκολα χάνει κανείς την ταυτότητα του αφήνοντας τον εαυτό του χωρίς όρια σε μία σχέση.
  6.  νιώθουν ευγνωμοσύνη και ευτυχία για τους φίλους τους. Γι΄όλες τις καλές αλλά και τις δύσκολες στιγμές που μοιράστηκαν.
  7. αφοσίωση, φροντίδα και σύνδεση. Είναι τρεις αξίες που διέπουν τη σχέση. Οι πραγματικοί φίλοι αναζητούν την ουσία στους φίλους τους. Δεν τους ενδιαφέρουν το επάγγελμα, η κοινωνική και οικονομική τους κατάσταση. Συνδέονται μεταξύ τους και επικοινωνούν άριστα σε συναισθηματικό επίπεδο.
  8. επιτρέπουν στους φίλους τους να μεγαλώσουν και να ωριμάσουν. Δίνουν χώρο και χρόνο ώστε οι φίλοι τους να προσαρμοστούν στις αλλαγές της ζωής τους.
  9. είναι πάντα εκεί.
  10. Και το βασικότερο ξέρουν να χαίρονται και να γιορτάζουν τα ευτυχή γεγονότα. Δεν ζηλεύουν και δεν νιώθουν άβολα όταν ο φίλος τους έχει έναν πραγματικό λόγο να χαίρεται.


Πατήστε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...