Εντυπωσίασε η Κρήτη στο National Geographic

 Φωτογραφικό στιμιότυπο από την παρουσίαση του ποιοτικού τουριστικού προιόντος της Κρήτης
Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών στον τουρισμό και τις εναλλακτικές μορφές του ανέπτυξε στο Λονδίνο ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης μιλώντας σε επιτυχημένη εκδήλωση εκπροσώπων του τουρισμού, επιχειρηματιών, τουρ οπερέιτορ και σε εξειδικευμένους δημοσιογράφους.

londino 1
Κρητικό χρώμα στο χώρο της εκδήλωσης
Η εκδήλωση-ομιλία έγινε στο μεγάλο κατάστημα του National Geographic όπου λειτουργεί με επιτυχία καθημερινά η έκθεση πολιτισμού, τουρισμού, Κρητικής κουζίνας, χλωρίδας-πανίδας του νησιού και η οποία συγκεντρώνει το μεγάλο ενδιαφέρον τουριστικών επιχειρηματιών, επισκεπτών, αλλά και μεγάλων ΜΜΕ της Βρετανίας.
londino 2
Μεγάλη προσέλευση στη εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης στο Λονδίνο
Ο κ. Βαμιεδάκης στην ομιλία του, παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στο Λονδίνο Κώστα Μπίκα και του εμπορικού ακόλουθου Αντώνη Κατεπόδη παρουσίασε τη νέα στρατηγική προβολής της Περιφέρειας Κρήτης, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά-πλεονεκτήματα του τουρισμού των εναλλακτικών μορφών του, τις αξίες του πολιτισμού-τοπική παράδοση, της ιδιαιτερότητες των εκλεκτών Κρητικών προϊόντων-Κρητικής κουζίνας κ.α.
londino 4
Ο Μιχ. Βαμιεδάκης με τον Έλληνα πρέσβη στο Λονδίνο
Παράλληλα ο ίδιος απεύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους παρευρισκόμενους τουριστικούς επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, πολίτες να επισκεφθούν το νησί και να διαπιστώσουν από κοντά ότι η Κρήτης είναι ένας ιδιαίτερα ποιοτικός και ασφαλής τουριστικός προορισμός που προσφέρεται για τουρισμό και για νέες επαγγελματικές συνεργασίες με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στο νησί μας.
Αμέσως μετά ακολούθησε ομιλία για τον πολιτισμό της Κρήτης, την ιστορία, τα αρχαιολογικά μουσεία από τον καθηγητή κλασσικής ιστορίας Θωμά Βογιατζή.
Οι 150 και πλέον προσκεκλημένοι μαζί και οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία παράλληλα να παρακολουθήσουν τα εκπληκτικά εκθέματα της Κρήτης τα νέα video τουριστικής προβολής της Περιφέρειας που σκηνοθέτησε ο Θοδωρής Παπαδουλάκης και συμμετείχαν με χαρά στο παραδοσιακό κέρασμα-γευσιγνωσία δοκιμάζοντας εντυπωσιασμένοι Κρητικά εδέσματα.
Για την θερμή υποδοχή, οργάνωση, παραδοσιακή φιλοξενία οι τουριστικοί επιχειρηματίες και οι επισκέπτες εξέφρασαν τα θερμά τους ευχαριστήρια-συγχαρητήρια στον επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλη Βαμιεδάκη.
Μάλιστα οι τουριστικοί επιχειρηματίες αλλά και οι εκπρόσωποι του τύπου εκφράστηκαν με εγκωμιαστικά σχόλια για την Κρήτη, τον τουρισμό της επισημαίνοντας ταυτόχρονα το θετικό κλίμα που δημιουργείται για νέες επαγγελματικές συνεργασίες.
«Ως Περιφέρεια σε συνεργασία με τους φορείς, τους συμπατριώτες μας επιχειρηματίες έχουμε μια πολύ καλή παρουσία στο Λονδίνο, όπου αναδεικνύονται με πειστικότητα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας αλλά και τα στοιχεία που το κάνουν μοναδικό προορισμό.
Το κλίμα είναι θετικό από όλες τις πλευρές και εκτιμούμε θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος ...» δήλωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Μιχάλης Βαμιεδάκης.

Πόλος έλξης στο Λονδίνο οι ομορφιές της Κρήτης

Η έκθεση με τις ομορφιές της Κρήτης στο κατάστημα του National Geographic του Λονδίνου, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης που οργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή 9 Νοεμβρίου.
Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από την χλωρίδα και την πανίδα του νησιού, σποτάκια σε οθόνες που προβάλλουν τις ομορφιές της Κρήτης αλλά και ενημερωτικές ημερίδες για την ιστορία τον πολιτισμό την παράδοση και την γαστρονομία της Κρήτης.
Κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα Κρητικών χορών από την δασκάλα του Λυκείου Ελληνίδων του Λονδίνου Αριάδνη Κρίτωνος η οποία μίλησε διεξοδικά για τη σημασία της παραδοσιακής μουσικής αλλά και του χορού για τους ανθρώπους της Κρήτης.
Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να μυηθούν τα μυστικά της Κρητικής διατροφής, τη σημασία αλλά και τις ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία του ανθρώπου.
Κατά την διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας υπήρξε παράλληλα η δυνατότητα να γίνει γνωστή στους ξένους η φημισμένη Κρητική φιλοξενία με γευσιγνωσία Κρητικών προϊόντων από Έλληνες εισαγωγείς του Λονδίνου.
Σήμερα Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον καθηγητή του Kings College Stephen Waters με θέμα την χλωρίδα και την πανίδα της προικισμένης Κρητικής φύσης η οποία μπορεί να προσφέρει πλήθος εναλλακτικών δραστηριοτήτων και κατά την διάρκεια του Χειμώνα.
Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για τις δυνατότητες που έχει μια οικογένεια επισκεπτόμενη την Κρήτη για διακοπές αλλά και τις υπηρεσίες που προσφέρονται.
Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου ο καθηγητής Θωμάς Βογιατζής θα μιλήσει για τα νεώτερα μνημεία της Κρήτης, τον πολιτισμό αλλά και τη σημασία του για ολόκληρο τον κόσμο.
Η Κρήτη μέσω του National Geographic στα Κοινωνικά Δίκτυα:
https://www.facebook.com/NGLondonStore
https://twitter.com/NGLondonStore

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...