Αυξήθηκαν τα αιτήματα για «αποκάλυψη» χρηστών του Facebook


Τα σχετικά αιτήματα διαφόρων κυβερνήσεων για αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών χρηστών έφθασαν σχεδόν τα 35.000 στο πρώτο εξάμηνο του 2014.Όλο και περισσότερο εντείνεται η πίεση των κρατών στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου, ώστε να τους αποκαλύψει διάφορα στοιχεία για χρήστες του.

Τα σχετικά αιτήματα διαφόρων κυβερνήσεων έφθασαν σχεδόν τα 35.000 στο πρώτο εξάμηνο του 2014 και ήταν αυξημένα κατά 24% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο.

Το Σεπτέμβριο, το δίκτυο είχε αναφέρει πως κατά την τελευταία πενταετία έχουν αυξηθεί κατά 150% τα σχετικά αιτήματα από κυβερνήσεις για χρήστες που θεωρούνται ύποπτοι για ποικίλες παράνομες δραστηριότητες.

Επίσης, στο πρώτο εξάμηνο φέτος, σύμφωνα με το BBC, το Facebook υποχρεώθηκε να προβεί σε αυξημένους κατά 19% περιορισμούς στο περιεχόμενό του λόγω διαφόρων εθνικών νομοθεσιών που έπρεπε να σεβαστεί.

Παράλληλα, το Facebook έχει εμπλακεί σε μια μεγάλη νομική διαμάχη στις ΗΠΑ, καθώς ήδη υποχρεώθηκε από τις δικαστικές Αρχές να δώσει στοιχεία (μηνύματα, φωτογραφίες κ.α.) για 400 χρήστες του που αντιμετωπίζουν κατηγορίες απάτης, αλλά το κοινωνικό δίκτυο δίνει νομικό αγώνα για να ακυρώσει αυτή την απόφαση.

Το Facebook δήλωσε ότι ελέγχει εξονυχιστικά κάθε αίτημα από κυβέρνηση, κατά πόσο είναι νομικά θεμιτό και, όταν θεωρεί ότι δεν υπάρχει η κατάλληλη νομική βάση ή το αίτημα κρίνεται υπερβολικά γενικό, τότε αμύνεται για να μην ανταποκριθεί.

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, το οποίο δέχεται εδώ και καιρό επικρίσεις για τον τρόπο που χρησιμοποιεί τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών του, ανακοίνωσε πρόσφατα πως θα αλλάξει τον τρόπο που διεξάγει έρευνες για τους χρήστες του, ενώ παράλληλα έθεσε σε εφαρμογή μια σειρά από νέες δυνατότητες, ώστε οι χρήστες να προστατεύουν καλύτερα τις πληροφορίες που τους αφορούν.

Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η πρόσφατη απόφαση να μπορούν οι χρήστες να αποκτούν πρόσβαση στο Facebook μέσω της «σκοτεινής» και «ανώνυμης» διαδικτυακής υπηρεσίας Tor.

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...