Εργαζόμενη μητέρα: Ένα πρότυπο για τα παιδιά!


Οι εργαζόμενες μαμάδες ανησυχούν για τις ώρες που απουσιάζουν απ΄το σπίτι τους,προσπαθούν να χωρέσουν όλες τις υποχρεώσεις σ΄ένα 24ωρο,
βιώνουν πιο συχνά ενοχές για το αν είναι καλές μαμάδες ή όχι και πολλά ακόμα κυκλοθυμικά συναισθήματα. Υπάρχουν όμως κι αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι εργαζόμενες μαμάδες είναι σωστό να νιώθουν περήφανες για τον εαυτό τους. Διδάσκουν στα παιδιά τους πολύ σημαντικά μαθήματα ζωής.
Και είναι ωραίο να τα γνωρίζουν και να προσπαθούν για το καλύτερο! 
  • Κάνουν αυτό που αγαπούν. Υπάρχει τίποτα καλύτερο απ΄το να έχεις βρει το επάγγελμα εκείνο που σε εκφράζει και σε γεμίζει. Όταν κάνει κάποιος αυτό που τον ευχαριστεί επηρεάζει όλους τους τομείς της ζωής του.
  • Εργάζονται σκληρά. Τίποτα στη ζωή δεν χαρίζεται. Πρέπει να δουλέψεις και να παλέψεις γι΄όσα θες.
  • Φροντίζετε τόσο για τις ανάγκες, όσο και τα θέλω σας. Ο κάθε άνθρωπος «υπηρετεί» αρκετούς ρόλους. Συνεπώς, εκτός από μαμά, σύζυγός, επαγγελματίας είναι και γυναίκα. Έχει ανάγκη από προσωπικό χρόνο. Χρόνο που μπορεί να αξιοποιήσει όπως εκείνη θέλει, όπως να πάει γυμναστήριο, να κοιμηθεί, να δει τις φίλες της ή οτιδήποτε άλλο.
  • Ποτέ δεν κρίνει τις άλλες μαμάδες. Ο κάθε γονιός παλεύει με το δικό του τρόπο. Κανένας δεν γίνεται γονιός με οδηγίες χρήσεις στο χέρι. Τα γονεϊκά πρότυπα του καθενός και το ένστικτο λειτουργούν ως πυξίδα στην ανατροφή των παιδιών.
  • Λειτουργούν ως πρότυπο. Τα παιδιά έχουν να μιμηθούν μια μαμά δυναμική, δραστήρια, γεμάτη όνειρα και φιλοδοξίες. Μια μαμά που λατρεύει τα παιδιά της και κάνει το καλύτερο γι΄αυτά. Αυτό όμως δεν την εμποδίζει απ΄το να παλεύει και για τη δική της ζωή. Μην ξεχνάτε πως στις σχέσεις όλα τα άτομα πρέπει να εξελίσσονται για να εξελίσσεται κι η σχέση. Επίσης, είναι παράλογο να δίνετε επαγγελματικές οδηγίες επιβίωσης  χωρίς να τις έχετε δοκιμάσει στην πράξη.
Να θυμάστε πως τα παιδιά σας σάς θαυμάζουν κι είναι περήφανα για σας. Συνεχίστε να παλεύετε για τα όνειρά σας, να διεκδικείτε τους στόχους σας και να παίζετε ως παιδί μαζί τους στον ελεύθερό σας χρόνο!

Πατήστε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...